Meni je recimo dosta zastrašujuće kada netko povuče veću lovu, koja se cijela investira u prostor, ljude, opremu … a povrat će doći tek tamo nekad.
To je vjerovatno dobar recepet da se brzo odvale veliki koraci (ako ide sve po planu), ali puno planirati unaprijed - puno toga može poći po zlu … uglavnom, nebi se usudio puno koraka planirati unaprijed sa većim novcima, ali netko tko ima iskustva i bolje može predvidjeti što nosi rad sa ljudima i sve ostalo, za njega to možda i nije puno koraka unaprijed.
A što se tiče ovoga moga poteza, ne vidim to sada nekim napetim upuštanjem … pošto je projekt gotovo finiširan, a ja se obavezujem vratiti investiciju samo ako ne uspije biti završen u roku po definiranom planu razvoja. I to samo ako bi se investitor u tom slučaju poželio povući.
Pošto mislim da me samo opravdani razlozi mogu spriječiti da ne ispunim zadane rokove, tako vjerujem da u tom slučaju niti investitori neće imati razloga bježati van, ako su već sada poželjeli ući. A pošto ih je više, da neki i poželi izaći … imao bi mogućnost ga isplatiti natrag, pošto se ukupna investicija neće spržiti unutar tih zadanih rokova kada projekt mora biti gotov.
Tako da ne vidim sad neki kritični razlog čega bi se trebao plašiti da mene “lupi”.
Mislim, najgore bi mi bilo za prijatelje da izdam povjerenje, ali u tom smislu sam maksimalno transparentan da crno na bijelo znaju u što ulaze … i tu moja odgovornost nekako staje u slučaju neuspjeha (naravno ako nastavim davati sve od sebe kao što sam i do sada)
Inače, čini mi se da bi mogao biti još dokapitaliziran sa 10k i to od osobe koja je došla preko kolege sa ovog foruma. Nije još pala konačna odluka, ali nekako predosjećam da bi moglo biti positive.
Neću imenovati preko koga, ali eto … ako se ostvari, bit će poveznica i sa forumom.