Tražim ovakav WordPress plugin (slika u postu)

Pozdrav ekipa!

Da li itko zna kako naći i što tražiti da bi u arhivi postova na WordPressu imao ovako nešto?

2022-12-20 10_53_44-Turntable Archives « Page 2 of 6 « 7Review

Znači želim da negdje u post editoru mogu označiti kod svakog posta da bude Recommended, Featured, New ili nešto slično. Tražio sam badge plugins, ribbon plugins, featured image overlay text i ne znam što sve ne ali nema ništa niti približno.

meni zvuči malo čudno da cijeli featured image za određeni review proizvoda označiš kao recommended. da je u pitanju tabela ili post sa listom najboljih proizvoda to ima smisla, ovako cijeli post označavati ovako mi je čudno, mada kontam i sam da bi to lijepo izgledalo tako u arhivi ili na homepage, međutim problem je i to vjerovatno što će ti vrlo teško kategorije i homepage rangirat pa će ti rijetko ko direkt tu dolazit pa će moalo ko i viđet kako to izgleda.

a meni ovo djeluje kao ribbon koji ide preko slike proizvoda u woocomerce kad bi me neko na prvu pitao šta je ovo. jel imaš neđe neki primjer nekog sajta da ovo radi što ti želiš?

edit: pitaj chatgpt, ali zbilja

meni veli ovako

eo šta veli

To add a ribbon overlay on feature images from a specific category in WordPress, you can follow these steps:

Install and activate a plugin that allows you to add ribbons to images. One option is the “WP Image Ribbons” plugin.

Go to the “Appearance” section in the WordPress dashboard and select “Customize.”

Under the “WP Image Ribbons” section, you will see options to customize the ribbon style, text, and color.

To add the ribbon to a specific category of posts, you will need to add a custom field to each post in that category. In the WordPress dashboard, go to the “Posts” section and edit the posts in the desired category. In the “Custom Fields” section, add a new custom field with the name “ribbon” and the value “ribbon.”

To display the ribbon on the feature images of these posts, you will need to modify the theme’s templates. In the WordPress dashboard, go to the “Appearance” section and select “Editor.” Find the template file for your theme that displays the feature images (e.g. “single.php” or “index.php”) and add the following code:

Copy code

<?php if ( get_post_meta( get_the_ID(), 'ribbon', true ) == 'ribbon' ) : ?>
<?php wp_image_ribbons(); ?>
<?php endif; ?> This code will check if the "ribbon" custom field is set to "ribbon" for the current post, and if it is, it will display the ribbon using the plugin's function. You will need to adjust the CSS styles for the ".ribbon" class to position and style the ribbon as desired.

Note: This is just one way to add a ribbon overlay to feature images in WordPress. There are other plugins and methods you can use, depending on your specific needs and preferences.

mada moš ga ispitat sa raznim formulacijama pitanja i vjerovatno će ti dat različita rješenja

Stavis mu tag featured. Onda napravis neki css da zalijepi tu slicicu u gornji cosak ako je post tagovan tako i ima tu klasu u temi.

2 Likeova

Daj link sajta sa fotografije.

Evo link:

https://7review.com/

Ustanovih da ova tema sa ovog linka (Rehub) ima ovo u sebi implementirano.

Just f***ing google it :slight_smile:

Hvala @GojaWM , ali ovo traži određene programerske vještine koje ja nemam pa za sada odustajem od ove ideje.

Ajd da vidim jel ima neki plugin za to.

Iako je glupo koristit plugin za takve sitnice…

Sve sam prekopao ali nisam nista nasao. Meni je puno jednostavnije koristiti plugin. Pokusao sam nesto sa ACF i ovim kodom sa codepen ali to naravno ne radi, jer treba to i ubaciti u prikaz postova u .php file.

A to je neka gotova tema ili radiš u nečemu?

Tema je Soledad. Na stranici na kojoj sam to vidio je tema Rehub koja to ima u sebi implementirano. Trazio sam i kopao za pluginovima ali nisam nista nasao.

Samo taj prastari plugin sam našao pa probaj.

A mogao bi malo i naučit osnove HTML-a/CSS-a pa ćeš moć svašta sam podešavat. :wink:

Znam ja osnove i HTML-a i CSS-a i to poprilično dobro. Ali moj mozak nije mozak programera, jbg :slight_smile:

Moj prijedlog ti je da si kupiš neki dobar builder (Bricks Builder npr), s njima jednostavno napraviš web a možeš i podešavat dodatno, ne ovisiš o temi.

Nije ni moj al ovo nije tako teško

Probao sam ovaj plugin i nije to to. Ovo služi da u ćošku web stranice bude ribbon. Meni treba da to bude preko featured image u izlistu postova na homepage i u kategorijama. I da se defaultna slika ne mijenja nego da je ovo postavljeno kao overlay odnosno putem CSS-a preko slike. Kada bi se taj post otvorio to se više ne nalazi na slici. Znači samo u grid prikazu postova, u related posts na dnu svakog posta i u gridu za kategorije.

I da postoji mogućnost da za svaki post posebno odredim boju trake i tekst.

Moj ti je prijedlog da se javiš ekipi od koje si kupio temu i da im kažeš što ti treba, jel imaju neko rješenje ili im daš feature request za sljedeći upgrade.

Nema druge…

Izgleda da nema… Nije mi to toliko od životne važnosti, ali bilo bi zgodno

Ako hoćeš, javi mi se na pp da te probam uputit. Vidim da kažeš da si probao sa ACF, pa kad si dotle došao, ne bi trebalo još puno, child tema, copy/paste arhive, a opet ovisi o tvom slučaju.