Planiram već duže vrijeme u sklopu geek.hr portala ugraditi i web shop koji bi se nalazio primjerice na adresi geek.hr/shop ili nekoj u tom stilu.
Portal mjesečno ima preko 1.000.000 otvaranja i neki web shopovi se već oglašavaju kod mene putem PR članaka i bannera. S nekima surađujem već godinama pa smatram da ako su oni zadovoljni rezultatima, da bi isto tako mogao imati koristi i od vlastitog web shopa.
Promocija shopa bi se dakle vršila kroz PR članke, bannere, newslettere, a sada bi se mogle iskoristiti i push notifikacije koje postaju popularne. Portal je dosta snažan na Googlu pa bi se
SEO odrađivao s lakoćom.
Portal je napravljen u Wordpressu i vrlo lagano bi mogao izraditi trgovinu u Woocommercu s kojim već imam i iskustva. Može se integrirati i Shopify ili nešto treće ali mislim da nema potrebe. Naplata bi se vršila kartičnim plaćanjem, Paypalom, bankovnom doznakom, a dobro bi bilo imati i opciju za plaćanje pouzećem.
Ideja je da shop bude kombinacija dropshippinga i vlastitog skladišta jer često dobivam i uređaje na recenziju koje kasnije mogu prodati, a imam i popuste na uređaje kod Kineza s kojima već dugo surađujem. Dakle praktički sve je spremno samo trebam donijeti odluku i shop može krenuti s radom odmah.
Eh sad ako sve to mogu sam, zašto onda uopće trebam partnera?
Partnera trebam radi početnog kapitala kojeg u ovom trenutku nemam za takav projekt. Prvenstveno kapital za kupovinu prvih artikala koje bi postavili u trgovinu, a koji ne bi išli preko dropshippinga.
Primjerice sad je izašao novi Xiaomijev mobitel sa 108 megapikselnom kamerom i bilo bi lijepo kada bi na skladištu imao desetak primjeraka koje bi mogao prodavati i naplaćivati po pouzeću, umjesto dropshippinga gdje se onda čeka tjednima na dostavu, plaća carina, PDV i slično. Mobitel košta $600 prije carine i PDV-a, a na veću količinu mogu dobiti popust gdje me mobitel onda izađe ispod $500. S obzirom na broj upita koje dobivam, siguran sam da bi ih sve prodao u roku keks.
U web shop biznisu se često dešavaju i situacije gdje kupac proizvod vraća nazad na reklamaciju, pa treba uvijek imati spreman novac za refundaciju i slično.
Također bi, bez obzira na to što već imam spreman marketing putem portala, dodatno uložio i u marketing kroz Google i Facebook Ads, a napravio bi i promociju preko Instagrama i Youtube preko influencera.
Zatim je potrebno i neka pravna pitanja riješiti, za što bi se organizirao odvjetnik no mislim da je to najmanji trošak od svega.
Ja već imam tvrtku pa bi s partnerom sklopio ugovor o suradnji ili bi otvorili zasebnu firmu ili obrt u kojoj bi bili suvlasnici, a koja bi bila zadužena za operaciju web shopa.
Postoji mogućnost i da se kod otvaranja novog obrta iskoristi i državni poticaj koji sad mislim da iznosi oko 70.000kn. To ja ne mogu iskoristiti jer već imam firmu ali netko drugi bi mogao.
Ako je netko zainteresiran možemo se dalje čuti putem privatnih poruka ili na:
Mail: info@geek.hr
Mobitel/WhatsApp: +385 95 384 3113