[Tutorial] Kako jednostavno zaraditi na Youtubeu

Zato sam postavio pitanje dal TAJ lik koji je uploadao/kreirao playlistu zarađuje na tom videu. Imam i ja neke klipove uploadane na YT, prikazuju se reklame, ali na njima zarađuje vlasnik autorskih prava. Anyway, ovo ostalo što si napisao još i drži vodu, samo treba vidjet isplativost i bi li takav način smetao YT-u.

Svakako, zanimljivo si to primjetio :slight_smile:

Misliš da zvaničan kanal Maše zarađuje od tog videa? Ne znam, ali nije mi logično. Može plejlista biti sastavljena od raznih crtića pa kome bi onda išla zarada?

Za svaki video kada ga uplodujes pa kada krenes da ga monetizujes(citaj stavis svoje reklame) YT ti kaze “ovo ne moze da se monetizuje jer koristis video ili muziku na koje neko ima autorska prava”. Ako je u pitanju video, meni je YT govorio “u 2:15 imate dio koji podlijeze autoskim pravima”. Taj dio izbacim.

Ne znam da li citate Bug ali tema broja za oktobar je bila zarada na Youtubu.

zna li netko dobar video maker? da je besplatan

Microsoft Movie Maker.
Free, lako se koristi, editujes sliku i zvuk.
Po meni jedini minus je sto ne moze gifove da obradjuje.

1 Like

Cisto sumnjam da se nesto da zaradit sa tako kratkim videom, jer koliko ja znam potreban je klik na reklamu unutar videa,a nema sanse da neko na nju klikne unutar tih 15 sekundi. Mozda ima zarade, ali je jako mala.

Moguća je neka jako mala zarada. Npr. moje dijete kad gleda Mašu zna slučajno kliknut na reklamu (naučio je da x miče reklamu :smile:, ali to skuži odmah pa za cca. 0.7 sekundi stisne back na mobu što ga vrati na video.

Nisam siguran kako funkcionira monetizacija ali vjerovatno nakon klika mora biti i neko vrijeme provedeno na stranici gdje te reklama odvela, par sekundi ili ?

Kolika je zapravo zarada preko youtubea? Procitao sam negdje da placaju od 1-3 dolara / 10.000 pregleda … ?

Neka firma je nositelj prava za taj crtić i sigurno je da ona zarađuje na svakom videu koji je vezan za Mašu, bez obzira tko uploadao video. Probao sam s nekim glupim klipovima i ja nešto, frend koji se bavi produkcijom mi je poslao neke (glazbene) podloge, i pazi sad - moj video, ali neke podloge su zapravo obrade nečijih podloga i vrlo brzo, iako su shity klipovi, vrlo brzo se našla neka firma koja unovčuje taj moj videozapis. Evo primjer:

Nema tu zarade pa se nisam ni pokušavao natezat oko toga šta je čiji i ko je vlasnik prava.

Tko je kreirao listu, od čega se sastoji, itd., je u cijeloj priči nebitno, bitno je tko je vlasnik prava na svaki od tih videa (i njegovog sadržaja) i svaki video donosi zaradu njegovom autoru (nositelju prava).

Procitajte temu Podijelite uspjeh, motivirajte druge :)

i postove od zorantu.

Ovo naravno radi, to sam ja uradio ali za celeb slike, ali automatizaciju, robot pravi slajd show sve ide automatski, na upworku, mozete od indijaca dobiti program za 100-200$ Moze program recimo iz google images da vadi relevantne slike ili nadjete neki source sa slikama, uzima slike pravi slajd i samo rokate .

@freemind I kakva je zarada i posjeta?

Ja sam pred pola godine bio probao sa Youtubeom, no odustao sam. Evo o kojem kanalo je bilo riječ: https://www.youtube.com/channel/UCGh7G99nqA3b1hrpWUk5HvQ
Od tada u 6 mjeseci ni jedan novi subscriber i skoro isti broj pregleda. U početku laganim reklamiranjem nagurao sam do 1,500+ pregleda i 50+ subscribera. Uz to na FBu preko 50 lajkova. Mislim da ću uskoro nastaviti s kanalom, te probati doći do neke pristojne brojke. Do sada preko kanala zaradio sam manje od 10 centi :slight_smile:

mogo si malo česšće pisat ođe. od tebe se da naučit štogođ.

Planiram da napisem jedan tutorijal u vezi pasivne zarade uz pomoc robota.

Bobo1, poseta na jednom videu, ne prelazi 5000 pregleda, ali ako imas 100 dnevno to je vec cifra. Isto je kao da rucno radis, treba naslov, tagove da podesis i prilagodis, da izaberes izvor odakle ces uzimati, napraviti strategiju…

Mislis 100 pregleda po videu?
A kolika je zarada?

Ja sam vec jednom htio krenuti s zaradom na youtubeu, cak sam i otvorio temu na ovom forumu gdje bih pisao o svemu, ali zbog preslabog kompjutera i nemogućnosti snimanja igrica sam odustao. Ozbiljno razmišljam da pokrenem sada gaming kanal i krenem sa snimanjem, kupio sam jak kompjuter, te mislim da se od toga može doći do dugoročne zarade, ukoliko se odlučim za to ovdje ću otvoriti temu gdje ću pisati stanje i što točno radim.

1 Like

ja ne mogu nać neki čini mi se tvoj blog đe bio neki članak nekad o zaradi uz pomoć čini mi pinterest robota, tražio neki dan… jesam li puko ili je to postojalo nekad neđe

Jeste, ali imali smo ddos napad prosle godine, i posle toga jos jedan virus na wordpressu , ostavio sam na serverima samo premium sajtove .


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Profit Monkey