Pozdrav svima
Obecao sam u jednom komentaru da cu napraviti tut o fejsbuk stranicama, aktiviranju i vođenju stranica.
Ovako, pokušavao sam na xxx načina odrzati aktivnost stranice i imati sto veci pregled postova (reach)…
Fejsbuk je sada zadnjim abdejtom s*ebao stvar i stvarno je mala vidljivost postova.
Do prije 2-3 mjeseca ste mogli spamovati sa svojim postovima i što više postova ste imali na stranici sve veci reach ste imali, ali fejsbuk je zelio stati tome u kraj, i ne zele dopustiti spamovanje…
Ukoliko vaši postovi ne zanimaju vaše fanove tj ako ne klikaju , lajkuju komentarisu necete imati neku pretjeranu preglednost u narednim postovima…
Experimetisao sam razne metode sa facebook stranicama i zakljucio sam da treba imati par postova dnevno (sve zavisi od tematike stranice) ja postavljam video klipove na svoje stranice i imam stranicu 86K fanova a reach po postu je 25-50k kada objavim link sa thumbnail-om isto imam tako veliku preglednost ( ko ne vjeruje mogu ga uvjeriti )…
Što manje ljudi lajkuju vaše postove sve manju cete preglednost imati…
Objavljujte postove u udarno vrijeme oko 10:00 14:00 i navečer 20:00 22:00 to je vrijeme kada je odprilike najvise raje na fejsu
Ukoliko ste do sada spamovali po vašoj fejsbuk stranici, stavite je slobodno na 10-ak dana na unpublish i onda je posle 10 dana aktivirajte i krenite polako sa postovima, to je 100% dobitna kombinacija , naravno ovo nije dobro za info sajtove ali sta je tu je placajte boostove vaših postova i drzite aktivnost kao Ekskluziva to je za mene jedan od najdebilnijih sajtova koji se J*BU za klik ali imaju preko 400k pratilaca i 700k reach page.
Ne znam da li sam kome ovim pomogao
ali da skratimo :
-
- kvalitetni postovi (koji zanimaju vaše fanove)
- 3-4 objave dnevno
- objavljivanje postova u pravo vrijeme
- ne spamovati
- Ukoliko imate novca za boost ne bi bilo lose opaliti jedan-dva boost-a sedmično
- Kada krenete sa jednom vrstom postova sa tim nastavite i dalje, stalna izmjena vrste postova i nije baš pametna
Mislim da je to za sada dovoljno, ukoliko se sjetim još nečega bitnog javim vam
Nadam se da cu nekome pomoci ovim tutom