Tutorijal za facebook stranice :)

Pozdrav svima :slight_smile:

Obecao sam u jednom komentaru da cu napraviti tut o fejsbuk stranicama, aktiviranju i vođenju stranica.

Ovako, pokušavao sam na xxx načina odrzati aktivnost stranice i imati sto veci pregled postova (reach)…

Fejsbuk je sada zadnjim abdejtom s*ebao stvar i stvarno je mala vidljivost postova.

Do prije 2-3 mjeseca ste mogli spamovati sa svojim postovima i što više postova ste imali na stranici sve veci reach ste imali, ali fejsbuk je zelio stati tome u kraj, i ne zele dopustiti spamovanje…
Ukoliko vaši postovi ne zanimaju vaše fanove tj ako ne klikaju , lajkuju komentarisu necete imati neku pretjeranu preglednost u narednim postovima…
Experimetisao sam razne metode sa facebook stranicama i zakljucio sam da treba imati par postova dnevno (sve zavisi od tematike stranice) ja postavljam video klipove na svoje stranice i imam stranicu 86K fanova a reach po postu je 25-50k kada objavim link sa thumbnail-om isto imam tako veliku preglednost ( ko ne vjeruje mogu ga uvjeriti )…
Što manje ljudi lajkuju vaše postove sve manju cete preglednost imati…
Objavljujte postove u udarno vrijeme oko 10:00 14:00 i navečer 20:00 22:00 to je vrijeme kada je odprilike najvise raje na fejsu :smiley:
Ukoliko ste do sada spamovali po vašoj fejsbuk stranici, stavite je slobodno na 10-ak dana na unpublish i onda je posle 10 dana aktivirajte i krenite polako sa postovima, to je 100% dobitna kombinacija , naravno ovo nije dobro za info sajtove ali sta je tu je placajte boostove vaših postova i drzite aktivnost kao Ekskluziva :smiley: to je za mene jedan od najdebilnijih sajtova koji se J*BU za klik ali imaju preko 400k pratilaca i 700k reach page.:slight_smile:

Ne znam da li sam kome ovim pomogao
ali da skratimo :

• kvalitetni postovi (koji zanimaju vaše fanove)
  • 3-4 objave dnevno
  • objavljivanje postova u pravo vrijeme
  • ne spamovati
  • Ukoliko imate novca za boost ne bi bilo lose opaliti jedan-dva boost-a sedmično
  • Kada krenete sa jednom vrstom postova sa tim nastavite i dalje, stalna izmjena vrste postova i nije baš pametna :wink:
    Mislim da je to za sada dovoljno, ukoliko se sjetim još nečega bitnog javim vam :smiley:

Nadam se da cu nekome pomoci ovim tutom :smiley:

1 Like

Samo si pobrojao ono što svako ko je pročitao jedan članak iz FB marketinga zna. :slight_smile:

1 Like

Pa koji đavo onda imate reach 10-100 ? :slight_smile:

Onda nema razloga da kukate što vam je los odziv na link :smiley:

ja sam mislio da je nesto “wow” :slight_smile: ali nazalost, malo i od ovog ja vise znam, takodjer ne moze se pricati o reachu ako je yellow content i onaj “ozbiljni” dakle ako ti uradis spin severini ispala s1sa a u clanku tekst da je imala dublji dekolte normalno da ce svi poletiti da kliknu da vide to :slight_smile: dakle zimbi hvala ti brate al ovo smo svi znali ! ziv bio