U adsense statistici pojavljuju se nepoznati sajtovi

U adsense statistici pojavljuju se nepoznati sajtovi koje nisam potvrdio da su moji. Obično je u pitanju neki manji broj prikaza, čak na nekima bude i po neki klik. Npr. ovaj mjesec - 0.64 eura zarade mi je donio avaz,ba … Po toj logici moj oglas bi se trebao nalaziti na nekom od njihovih postova ili možda griješim?

Da li neko ima objašnjenje?

To znaci da su povukli tvoj kod nekako kod sebe. Zanemari tu statistiku jer ti se vijerovatno nece brojat. Gledaj “owned sites”, ne “sites”. “SItes” ti pokazuje na kojem se hostu resolvao oglas, sto znaci da ce povuci i stvari tipa web arhive, cacha, iframea na drugoj stranici,itd. Google to zanemaruje i nece ti nista biti od toga.

Dobro je ako je to tako, prije mi se nije dešavalo… počelo je ove godine… Nisam dobio nikakva upozorenja… Znaci da nije do mene. Nadam se :slight_smile:

Postovani,
Nedavno sam poceo da radim na blogu, napisao sam nekih 9 postova sa solidnom kolicinom teksta, stavio par fotografija i u nekom momentu odlucio da se prijavim za Ad sense, medjutim, vec drugi put mi javljaju da nema dovoljno sadrzaja na blogu.
Moze neko da mi pomogne?
Hvala!

Pa kako da ti pomogne? Da ti besplatno napise 20 clanaka, ili da nazove nekog u Google da te puste preko reda?

Lijepo ti sada sjedni i pisi. Tako guraj nekih 10 dana ili cak mjesec pa pokusaj ponovo aplicirati.

Nije legendo potrebno da meni neko piše besplatne članke, samo mi nije jasno u čemu može da bude problem, jer sam viđao blogove sa mnogo manje sadržaja a sa reklamama.

9 postova nije dovoljno ni da vidis izgled bloga, popunis kategorije ili bilo sta drugo. Naravno da te nece pustiti u svoj program sa tako malo teksta (ako i puste onda si imao srece).
Druga stvar, to sto si ti vidao blogove sa manje teksta ne znaci da je netko sa njima aplicirao. Ja imam adsense i mogu ga staviti na praznu stranicu. Naravno, da apliciram sa takvom stranicom dobit cu odbijenicu. Ako me uhvate sa takvom stranicom u najmanju ruku cu dobiti upozorenje, ban na domeni ili na kraju zakljucan racun…

Jednom kad dobijes adsense mozes ga koristiti na drugim stranicama (dok kod su u skladu s TOS), ali problem je prvi put dobit nalog. Moras imat vise contenta ( puno vise). Plus, mislim da postoji vremenski period. Blogovi maldji od 6mj. nece dobit nalog.

Hvala na konkretnom odgovoru. Ipak je znači u pitanju manjak sadržaja, jer blog je bar nekih godinu dana “star”.

Ok, to je već neki konkretan savjet, hvala.

Nema na cemu. Ti nastavi pisati, neka bude kvalitetan i unikatan sadrzaj. Napravi stranice O blogu, Odricanje odgovornosti… Kontakt.
Pa apliciraj kada sve lijepo sredis.

Ja sam jednom klijentu radio sajt i prijavio ga na adsens i uspjelo mi je sa 5-6 članaka unikatni i jedno desetak kopiranih…

Nije ti ni potreban adsense ukoliko nemaš posjete… Bolje ti je sjedi i “zagrij stolicu”. Odradi dosta kvalitetnih članaka. Odradi osnovni SEO. Sačekaj da te Google indeksira i onda pokušaj da se registruješ i kada te odobre kupi plodove rada i nastavi da radiš.

Vjerovali ili ne, znao sam pisati po 50-60 clanaka preko 700+ rijeci i nisu me prihvatili. Posle nekog vremena sam kopirao 13 postova i aplicirao. Prihvatili su me.
P.S. Nemam razloga da vas lazem tako da nemoj neko da kaze da lazem. msm sta imam od toga, iako je za nepovjerovati …

Pa nije za nepovjerovati. Kada se aplicira ziva osoba radi provjeru. Nekada se ni njima neda gledati detaljno ili im jednostavno promakne. Ipak, treba slijediti pravila jer ce prije prve isplate sigurno baciti pogled jos par puta…

To je bilo 2014te godine i dalje je racun aktivan.

Samo kazem da slijedi pravila. Nema veze sto je tebi proslo, proslo je jos mnogima.

Ponavljam, ako tek aplicira neka slijedi pravila da kasnije ne strahuje. To je to. Ne trebamo se nadmudrivati…

Ako može odgovor na pitanje zašto mi Mozilla ne prikazuje oglase na blogu, dok su recimo na Chrome-u vidljivi?

možda na mozilli imas instaliranu ekstenziju poznatiju kao adblocker koja blokira reklame…provjeri

Prvo sam proverio adbloker, nije to u pitanju.