UBLOG - Misljenja i savjeti

Pozz

Radim ovaj web cisto iz vjezbanja znanja iz html,css i javascript, nisam siguran da bi se ovo moglo prodati negdje. Dosada sam napravio blogpost stranicu, i login/register stranicu, ciljao sam da bude sto jednostavnija svaka stranica a opet ne pre jednostavna, pa me zanimaju vasi komentari i eventualno neki savjeti za dalje, to puno bi mi znacilo.

Link rada

Ovaj header mi nikako nije jasan - previse praznog prostora.

Takodje prevelik line-height u sekciji sa tekstom, smanji to malo.

Uglavnom gledajuci u globalu ovo je jako jednostavno, ali posto vjezbas i pokusavas nesto nauciti nije lose :wink:

Moj prvi rad je bio grozan, a ni trenutno nisu daleko od toga :stuck_out_tongue:

Sretno i samo vjezbaj.

Inspired by Medium.com :wink:

Inače meni se osobno ovakav stil sviđa, ali nažalost to ti na ovom forumu nema prođu jer tu se nigdje nedaju nakeljiti nikakve AdSense i sl. reklame.

Font mi se sviđa, ali bi ga ja povećao za još 3px tako da bude na 21px, a line height bi stavio na 1.5 i boju fonta prebacio na #444 ili možda čak #555. Header ti se kod smanjivanja stranice totalno raspada odnosno sve ide jedno preko drugog. Background-size prebaci na: contain i no-repeat za background-repeat. Vidim da koristiš bootstrap. pa ti onda header ne bi trebao biti problem za posložiti.

Jednostavno, a dobro i rekao bih vrlo lijepo i ugodno za čitanje, bez previše distrakcija kako bi i trebalo biti.

Licno mi se svidja. Vidim da i primenjujes bootstrap.
Lepo komentarises.

Svidja mi se sto pravis neki standard.

U hederu moze da ti bude slajder, gde se vrte pocetne strane ostalih korisnika u vidu slajdova sa slikom.

Sve u svemu vise nego dobro za vezbu.

Prva stvar koju bi trebao napraviti je smanjiti širinu kontenjera jer su redovi predugački i dobro je što imaš velik leading na ovako dugačke redove. Headeru bi trebao dati background-size: cover, a ne contain kao što ti @creatifcode reče. Font mi iz nekog razloga nešmeka. Premalo sadržaja za neku ozbiljniju analizu. Ima puno prostora za napredak. No za vježbu i početak dobro. Samo nastavi.

@belmin
Stavio sam malo veci line height da bude lakse za citanje. Za header si u pravu ima previse praznina ali nista mi ne pada na pamet kako da jos popunim.

@creatifcode
Iskreno nisam planirao prostor za reklame. Sredit cu font i header.

@pavlito
Za ovu stranicu sam mislio da bude prikazana samo kao blog post. U planu imam sada napraviti posebnu naslovnu stranu i onda bi ubacio neki slider.

@blaja
Nastojat cu da sav prazan prostor popunim, najvise na headeru.

Hvala vam svima na odgovorima i savjetima :smile: . Samo jedna stvar me zanima a to je da niste komentirali stranicu za log in i sign up…Znam da nije bas nesto jer se nisam bas potrudio oko dizajna ali cisto da znam na cemu sam (kliknete na onaj plusic i otvorit ce se log in)

Neeeeeee. Nemoj to raditi dizajn mora pratiti sadržaj, a ne sadržaj dizajn. U headeru imaš sve informacije koje su potrebne nema potrebe za bezveznim natrpavanjem headera samo da bi ga popunio, time bi samo uništio smisao svega što si do sada napravio. Jedino što se možeš poigrati sa tipografijom u headeru da to bude još malo efektnije.

@blaja je vjerojatno mislio na to da nema nekakvih postova sa drugačijom vrstom podataka pa se nema što komentirati osim tipografije na ovoj stranici. Trebaš još neke stranice sa slikama u postu, citatima, slideshow, code i tako to. Nekakvi komentari na nekom od postova itd.

Samo nastavi i bit će to ok.

Zapitaj se zašto? Ja ga npr. nisam niti primjetio, a i plus mi više značo kao dodaj komentar na post ili sl, a ne pokreni svoj blog.