Ugovor o zaštiti ideje projekta

Pozdrav,

da li ima tko primjer ugovora kojim bi sebe tj. svoju ideju zaštitio od krađe. Znači programer će mi radit jednu aplikaciju i ne želim da me odj* i preuzme ideju za sebe. Tj. još gore, da prodaje skriptu nekome drugome.

Ideja ti ne vrijedi ništa.

Ako ti programer radi aplikaciju, onda moraš s njim ugovor napraviti da sve što on programira za tebe je tvoje vlasništvo i samim time on nema pravo dalje sam prodavati.

Službeno postoje NDA i slični ugovori, ali i da sa programerom sklopiš ugovor koji mu brani kopiranje ideje to ga ne sprječava da nazove prijatelja u drugom gradu (da ne ispadne sumnjivo) i da mu kaže da odradi i pokrene taj projekat. Nećeš moći dokazati da je programer ukrao tvoju ideju.

Malo sam krivo napisao, mislim ne zaštiti ideju ne jer je ne moguće to znam i sam. Nego da programer ne može tu istu skriptu koju je napravio za mene, prodavat drugome. Jel ima tko kakav primjer ugovora?

Mislim da to sto ti hoces je nemoguce pravno napraviti. Jedini nacin je da sam znas programirat, slozis kostur aplikacije i onda po uputama das programerima da izradjuju djelice aplikacije.

Ideju kao ideju nemozes zastititi, a ako bas hoce, bilo koji programer ce te izraditi. Pitanje je samo da li to ima smisla. Jer on ce nakon toga trebati znati sto i kako dalje.

http://www.alllaw.com/forms/intellectual_property/assignments_of_software

To bi otprilike trebalo biti neki približan primer onoga šta tražiš