Uklonio sam cloudflare SSL

Uklonio sam cloudflare ssl jer sam morao zbog nekih skripti.
U google su linkovi sa https://imesajta.com i kad se klikne onda bude ono raspadnita stranica, ne vide se slike itd…

Postoji li neka mogucnost da se to direktuje na http://imesajta.com ali da bude direkt na taj clanak jer sam nekako uspio da ga redirektuje na pocetnu ali ne i da se redirektuje direktno na link clanka.

Imam cpanel, i na serveru je nginx, nije wordpress vec php skripta.

Jesi ovo isprobao

Development Mode

Temporarily bypass our cache allowing you to see changes to your origin server in realtime.
Note: Enabling this feature can significantly increase origin server load. Development mode does not purge the cache so files will need to be purged after development mode expires.

ili purge everything

@komentar nije to problem, sajt fino radi kad se ukuca adresa, problem je kad neko dodje sa google-a i klikne na link koji pocinje sa https i onda bude sajt bez slika

Ako si koristio https neko vrijeme i radio na sadržaju (slikama) može biti da ti je skripta zadala puni URL prema tim slikama?
Ne znam za nginxs gdje se radi redirekcija? Ali ako si samo pomoću CF odradio https onda ćeš gašenjem na CF vratiti sve nazad.

Pričam na pamet, nadam se da će netko dati konkretniji odgovor, ali i ti svakako daj još detalja , što si radio, prije koliko, i koliko dugo ima da si vratio https na http?

Sajt je sada vracen na staro sa url http://www.imesajta.com i to je sve ok, kada se ukuca samo imesajta.com ne ide na https://imesajta.com sto je isto ok i super.

Problem je sto meni vecina posjetilaca dolazi sa google-a i oni u google ukucaju kljucnu rijec i kad kliknu na link od mog sajta kojeg je google vec indeksiro sa https onda nastaje problem jer se stranica raspadne to jest nece da se redirektuje na http://

Meni treba nesto sto bi svaki link https://www.imesajta.com/neki-clanak redirektovalo na http://www.imesajta.com/neki-clanak

Znaci samo je problem posjeta sa google-a koja dolazi

Jesi probao sa htacces redirektom?
Nešto poput:

RewriteCond %{HTTPS} on
RewriteRule (.*) http://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [R=301,L]

Jesam ali se nista ne desava.

Na nekoliko mjesta sam nasao da kao nije moguce redirect sa https na http

Hoce li google sada shvatiti da su linkovi sa http i ako da koliko ce mu trebat?

Meni je problem sto u html fajlovima sam direkt upisivao linkove sa http:// i sada je to nemoguce editovat jer ima preko 14.000 html fajlova koje bi trebalo editovat to jest dodati slovo “S”

Mislim da nema neki program koji bi to mogao jednim potezom da sredi?

Imao sam jedno neugodno iskustvo prije cca 2 godine dok sam domenu prebacivao na https i nestao sa trazilice. Moj programer je sve ispravno radio i potvrdila firma koja hosta stranicu, al eto nestao sam. Prebacili na http i vratio se na staro. Tak da se vise ne usudim. Isti posupak je sproveden i na ostale domene i sve 5. Samo sto od prve zivim.

evo ja upravo podešavam ssl na mom novom sajtu

ali kod mene je wordpress i imam plugin cloudflare flexible ssl a postoji i plugin koji sve http linkove mijenja u http

probaj podesiti u cloudflare podesavanjima ovako

javi jesi li uspio šta

Trebao bi shvatiti, i ja sam se jednom izvozao sa http na https pa opet vraćao… Doduše nisam tada koristio CF nego certifikat koji sam dobio sa hosting paketom.

Nedavno sam na drugom sajtu pokušao pokrenuti CF free SSL , ali nije proradio unutar par sati a meni se nije dalo čekati pa sam sve vratio na stari dobri http i radi sve OK od tada…

Mislim da ti trebaš sačekati da google vrati rezultate pretrage na http. Do tada samo pogledaj da ti sa svoje strane uradiš sve redirekcije kako i treba.

PS. nisam znao da nginx koristi htaccess?

Odmah da kazem da sam rijesio problem (nadam se).

Prvo sam u bazi podataka sa komandom, uklonio http: i sada svaki link pocinje "//www.imesajta.com/neki-link-ili-clanak
tako da me to ne moze zezat vise sada moze sa ili bez ssl (to sam trebao od pocetka tako stavljati linkove da sam bio pametan).

Imao sam najmanje 14.000 html fajlova koji su sa iframe linkovani na sajt, znaci iframe sam lako promjenio u bazi ali ovi html fajlovi to je bio problem ali ne toliki koliko sam ja mislio.

U programu Notepad++ je moguce otvoriti mnogo html fajlova od jednom i naci neku rijec i ukloniti je ili umjesto nje nesto drugo postaviti, tako da sam te fajlove se editovo sa tim programom.

Trudio sam se da sajt ostane na https://imesajta.com jer je to sigurno buducnost, sada su preglednici stavili da sajt nije siguran a sutra ce mozda biti cijeli bar crven i sta ja znam sto ce im pas na pamet, zato mislim da je bolje da to sto prije sredim.

Kad je google sve moje linkove promjenio da pocinju sa https ne da nisam pao na poziciji vec sam bio jos bolji.

Sto se tice cloudflare bez njega bi sve islo teze, njihov ssl certifikat je sasvim ok a ko hoce svoj uvijek moze kod njih uzeti 5$ mjesecno ali mislim da je ovaj free sasvim ok.

Za ssl certifikan na cloudflare pise da moze da potraje do 24 sata da ga aktiviraju i trebas podesiti kao sto je naveo @korisnik9758789
Ako imas jos wordpress pa to je vec djecija igra, obavezno trebas instalirat plugin cloudflare zbog ip adresa i jos jedan “CloudFlare Flexible SSL”

Mislim da je sajt bez cloudflare lose jer ako je server u Njemackoj a posjetilac iz USA onda ce njemu sajt biti sporiji ili obrnuto, a to sve rijesi cloudflare.

Imao sam i placenu verziju cloudflare ali nisam vidio razliku od one free tako da sam se vratio na besplatni plan.

1 Like

sta zbog IP adresa? ja nemam taj plugin a vidio sam da ih dosta ima … šta konkretno radi?

Ako nema tog plugina, oni sto kliknu na adsense kao da klikaju sa ip od cloudflare a to moze da dovede do banane od adsense. Taj plugin daje prave ip adrese.

1 Like

uh pa to i meni treba za neke druge stvari, hvala