Unique visitors i sesije u analitici

Nije da baš razumijem čitanje statistike, pa me zanima u tome što imam npr. 2189 unique visitorsa i 2579 sesija.
Što je zapravo sesija?

Sesija je broj posjeta, znači da se netko od ovih 2189 vratio.

Možda da probam preciznije. Sesija je kad ti netko dodje na stranicu pa malo procacka. U tom svom sessionu možda otvori jednu stranicu… mozda njih 5. …a kad ode…ode…a to što je odradio, to je bila sesija :slight_smile:

Znaci jedan session moze napraviti više otvaranja stranica…

To znači da ti web ima posejtitelje koje u prosjeku otvore 1 i nešto sitno stranicu.
Dakle najviše njih je došlo i otišlo.

Ti koji dođu na jednu i odu, se ubrajaju u bounce rate postotak. I ti prema ovom gore imaš cca 90% bounce rate.
Dakle ako stranica nije one page stranica, PREVELIKI bounce rate. Nešto na webu ne valja. Prosječi je oko 30% za web dućane manji, ako imaš oko 15-20 super!

A sesije su jedan posjetitelj koji otvori jednu ili više stranica.

U tvom slučaju kad podijeliš ta dva broja koja si dao, ispada da skoro svi su otvorili jednu stranicu par njih još jednu i to je to.

Ne znam da li ti je to cilj ali ne zvuči dobro. (osim ako nije one page stranica, ili stranica koja baš na njpj ima sve što bi ljudi trebali naći).

Mislim da si ti pobrkao sesije i page views. Poptuno krivo si mu rekao.

1 Like

Ti si odgovorio kao da je čovjek pitao da ima 2189 sesija i 2589 page wiews-a … Onda bi značilo da je jedna sesija u prosjeku 1 cijeli nešto pregleda.

A druga stvar, čisto sumnjam da se svaka sesija koja otvori samo jednu stranicu računa kao bounce rate. Vjerovatno i vrijeme igra ulogu. Ako se korisnik zadrži na prvoj stranici određeno vrijeme, čisto sumnjam da će ga Google tretirati kao stopu napuštanja. Zamisli čitaš na prvoj stranici pola sata nešto… Možda je nekada i minuta puno ako se korisnik toliko zadrži, a na nekoj stranici su možda dvije minute malo. Da bi Google znao koje je kritično vrijeme odustajanja, moguće da gleda ponašanje prosječnog korisnika za dotičnu stranicu, pa po tome sudi…

Stvarno, pobrkao, sma gledao sam nabrzinu- Uglavnom to što kaže ekipa.

da li bi se unique visitors moglo gledati ovako:
unique je jedan posjetitelj koji je napravio 100 posjeta našoj stranici ovdje bude zabilježen kao jedan posjetitelj.

kako bi se onda deginiralo sesiju

Tako je, on će predstavljati jednog uniq visitora, a ako je napravio 100 posjeta, onda će ti napraviti i 100 sesija. S time da razlikujes posjetu od page views…jer jedna posjeta može napraviti više otvaranja stranica (page views).

I svakako, taj uniq visitors se mora promatrati u nekom vremenskom razdoblju. Tipa ako za ovaj mjesec imas 2500 uniq visitora, onda te iste osobe za sljedeći mjesec će se opet brojati kao novi jedinstveni posjetitelji. … Dok za godišnju statistiku jedinstvenih posjeta, neće…


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Profit Monkey