Unos datuma u mssql

Hehe, moj projektic dolazi do samoga vrhunca, sve dosadasnje probleme sam uspio rijesiti i dosao sam do zadnjeg koraka zvanog zid, stoga molim pomoc …

Imam datum koji mi je netko unesao u formu i moram ga pospremiti u mssql tablicu u polje koje je formatirano kao smalldatetime… Ne uspijevam nikako, bilo kakva smjernica dobro dosla… :ljuger:

pokušaj tip polja prebaciti sa smalldatetime na varchar. Tako bi trebalo raditi.

ok imaš taj datum koji si dobio iz formme moš nad njom obavit vlidizaciju da si ziher da je datum ak nije probaj ponovo. E sad prije slanja podataka taj datum formatiraj u format koji treba bazi, imaš ih obično već napisane te razne formate malo pronjuškaj. Te šalji onda bazi pošto mu je format adekvatan trebalo bi radit. Eventualno promjeni format datuma na bazi trebalo bi bit par opcija.

Prebacivanje polja u varchar mi ne dolazi u obzir jer mi onda to vuce probleme u programu koji ga cita…

Znaci trebao bi nekako konvertirati taj string (koji je sigurno dd-mm-gggg) u smalldatetime… uh oh… hvala na odgovorima, krecem u potragu, bilo kakav hint bi bio vise nego dobrodosao…

Krivo si me svatio to je polje u bazi datum ima više formata datuma pa pogledaj koje ti paše isto polje forme postavi da jedino prihvaća unos datuma ili da automaski datum čupaš sa kompa ili od nekud kao varijablu koja je datum (ne string, ne integer već datum). Ako je varijabla datum već si si riješio validaciju sam ti je ostalo eventualno da je formatiraš u odgovarajući format, ako ima potrebe za time.

cemu stavljanje u nekom datum formatu u bazu?

spremi kao timestamp i kada ti treba samo ga konvertiras u format koji god zelis, tako je najbolje i najefikasnije za koristenje…

zerocoolos ima potpuno pravo, čemu spremanje datuma u bazu u obliku datuma kad imaš timestamp? pričamo o myslqu, ne o drugim bazama. Nakon toga gdje god da izvučeš taj podatak formatiraš ga sa date(“H:i:s d.m.y”, mysql_polje) i dobiješ format 13:22:03 31.12.2012, a čekiraš da li je datum sa checkdate(“mm”, “dd”,“yyyy”) i to je sve što ti treba.
PHP: date - Manual
PHP: checkdate - Manual ili PHP: strtotime - Manual

Heh, ali kao sto kazes da se moze u mysql-u, a meni je mssql kao to naslov kaze :confused:

Onda zaborravi što sam napisao o timestampu. :slight_smile: Previdio sam da se radi o mssqlu. Ali svedno možeš formatirati datuma u obliku koji ti odgovoara za unos u to polje sa funkcijom date(). date(“d-m-Y H:i:s”, $_POST[‘datum’])


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja