UpWork - freelancing stranica

Pozdrav. Zanima me da li je netko član ove stranice. Po meni je puno bolja od oDeska jer nema podcjenjivanja i bidanja sa 10 dolara i niže na neke poslove čime je oDesk sasvim uništen.

Do sada sam zaradio 100 dolara (2 mjeseca sam na njoj), očekujem uskoro još 2 posla.

Ako ste zainteresirani, dam vam svoj referral link pa dobijete više prijava za posao kao i ja.

Kolika ti je bila stvarna satnica? Koliko si sati (objektivno, realno) radio za 100 dolara?

Napisati ću po poslovima: (govorim otprilike)

1.) Promjena boje gumbova u photoshopu (trebalo je samo precrtati gumbove i promjeniti im boju) - 12 dolara, radio sat vremena

2.) Izrada headera od kolaža slika - 11 dolara, isto oko sat vemena

3.) Izrada grafike za sajt (neke ikone, par sličica) - 11 dolara, oko 2 sata

4.) Promjena boje u photoshopu na par slika - 9 dolara, oko pola sata

5.) Izrada headera i footera na dvije stranice - 15 dolara, oko 2 sata

6.) Uklanjanje grešaka sa slike - 50 dolara, par minuta (ovdje sam dobro tzaradio :slight_smile:

7.) Riješiti neki problem u css-u (wordpress) - 10 dolara, 15-20 minuta

Trebam napomenuti da je najteže dobiti posao na početku. Moraš sve prihvačati jer što imaš više pozitivnih feedbacka, to ćeš imati veču šansu za bolje i ozbiljnije poslove.

Znači, radni sat oko 80 kn bruto. Ako računamo kako spada, s porezima i inim, to je oko 40 kn neto (možda i 50), dakle neto plaća od 7200 kn do 9000 kn - cca 1000 eura.

To je OK lova, ako su to početni iznosi, tj. ako bi se kasnije zarađivalo više i tako bilo moguće ići prema osamostaljivanju (da radiš primarno preko e-lancea, a ne samo “hobistički”).

Ja sam gledao poslove na elanceu i meni su se bidovi učinili jako loši - dosta kompleksni poslovi (višednevni) koje Tajvanci odrađuju za neisplative sume (u smislu da živiš samo od toga) i dobivaju pozitivne ocjene svojih naručitelja (dakle nisu “muljatori”).

Ali ovo su obećavajući iznosi. Hvala na infu.

Da, ima i Tajvanaca, Indijaca, itd. ali sam se uvjerio da poslodavci više cijene privatnike (dakle ne cijelu kompaniju) i one koji nisu iz gore nabrojanih zemalja.

Da, da se zaraditi dobra svota, samo treba biti dobar u poslu i znati sastaviti ‘molbu’, to je najbitnije. Naravno, i dobar portfolio.

Zaspamao je cijeli forum, obriši ga.

E par riječi.

Korisitim elance, freelancer i odesk za najam radnika.
Indijci su stvarno nevejrovatni u brzini i kvaliteti (samo ih treba pronaći).
Ja nisam išao za feedbackom jer ako malo bolje pogledate feedback od mnogih “5star” ljudi vidjet ćete da ih ima jako puno umreženih pa međusobno nabijaju dobar rating.
Uglavnom uzimam početnike, napišem detaljno što tražim, potrudim se pa slažem oglas po sat vremena, ubacim 2-3 zeznuta pitanja koja moraju odgovoriti a tiču se konkretne teme i tako eliminiram spammere.
Najbitnije nakon toga u cijeloj priči je da lik s druge strane zna DOBRO engleski, inače uzalud sve.
Jedan lik mi je napravio dobar posao ali izogovor toliko loš da smo morali preći na tipkanje preko MSNa što je odužilo posao za najmanje duplo., ali se na kraju isplatilo.

Sa ekipom iz Hrvatske (ne preko navedenih servisa) sam imao sve samo ne dobra iskustva, pa sam prešao na Indiju :wink:

Dobar je servis, puno mi bolje neko freelancer, jer na freelanceru sam bio puno dulje a nisam zaradio lipe, dok na Elance nakon samo par dana su počeli dolaziti poslovi.
“Nažalost” onda sam našao stalan posao tako da nisam uspio nastaviti tamo sa radom.

Pošalji meni na pp referal link :slight_smile:

Danas mi isplačeno još 50 dolara. Radio oko 4-5 sati.

Još jedna pedesetica, sredio wordpress stranicu, malo grafike. Oko 3-4 sata posla. Klijent bio zadovoljan pa sam odmahh dobio i posao za izradu Business kartice.

:slight_smile: pošalji i meni referal link.

Pre nego se učlanim samo mi reci kako ti uplaćuju novac, preko paypal-a? Da li je moguć još neki sistem osim pp-a?

Ne ide preko paypala moraš imati devizni tekući. Najjednostavnije u pbz ga otvoriti i to ti je to.
Dobiš visa karticu i mislim da se ona koristi.

Da, preko paypala primam novac. Samo napomena da ne moraš odmah isplatiti novac nekamo, možeš ih skupljati i na stranici. Kao neki wallet.

Check (U.S. & Canada only)
Get a paper check sent to you by mail.
Bank Transfer
Get your money transferred directly to your bank account. You must first add your bank account before you can use this method.
PayPal
Get your money deposited directly to your PayPal account. You must first add your PayPal account before you can use this method.
MoneyBookers
Get your money deposited directly to your MoneyBookers account. You must first add your MoneyBookers account before you can use this method.

Da ja sam mislio da ne ide preko paypala jer mi je lik ponudio direktno preko paypala da zaobiđe plaćanje provizije. Pa sam mu rekao da ne mogu podići novac, ali sad se to promjenilo a i postoji ta opcija koju nisam razmatrao onda naravno zbog nemogučnosti povlačenja novca.

Evo da se i ja javim…zasad ništa, poslao nekih 10 ponuda i niti jedna nije prošla.Jedan posao sam izgubio od nekog Pakistanca, i poslije vidim da je tip to odradio za 0$.Uđem u njegov profil, i ima masu odrađenih poslova, ali svaki treći ili za 0$ ili neku smiješnu cifru.

Ne znam, uglavnom se prijavljujem za izradu kompletne web stranice, ali čini mi se da ću morati za početak s nekakvim manjim poslićem(logo, nadopune,itd.).

Nitko posao ne odrađuje za 0$

Ako ne piše cifra, znači da ju je on odlučio ne prikazati (postoji opcija).

Ja dobio još jedan posao za 70$, isti klijent kao i prije, svidio mu se rad :slight_smile: Super mi je krenulo.

To sam i ja mislio, za ovaj posao gdje sam ja bidao mu piše working i stoji 0$.
Ima još jedan posao, piše completed i isto 0$.

A nemože raditi za 0$. Možda još sustav nije sva ažurirao ili nije escrow obavljen do kraja ili slično ili lova još nije uplaćena.

Ja sam se isto tako bio prijavio i odmah naletio na poslić u PRADO frameworku i to obavio pa tjedan dana čekao na neki posao. Tako da moraš se probati čim više specijalizirati pa će lakše do posla.