Usporavaju li PHP komentari učitavanje?

Naslov sve kaže. Aplikacije mi imaju puno puno komentara, phpDoca i slično, pa me zanima usporavaju li masovni komentari website, ili usporava količina koda koji se koristi za rad?

Pa zavisi
ukolko nemaš pagenation na komentarima znači da ti se učitavaju svi komentari i to traje
no
Ukolko imaš pagination i recimo da prikazuje 10 posljednjih komentara neš imati problema s usporavanjem je mislim da 50 kb ne igra ulogu

[quote=“kromaser”]Pa zavisi
ukolko nemaš pagenation na komentarima znači da ti se učitavaju svi komentari i to traje
no
Ukolko imaš pagination i recimo da prikazuje 10 posljednjih komentara neš imati problema s usporavanjem je mislim da 50 kb ne igra ulogu[/quote]

Ne mislim na sadržaj u stranici, nego:

[php]<?php

/**

  • Masovno komentiranje
  • @parametri
  • @parametri
  • @parametri
    */[/php]

Glupo pitanje, predpostavljam da ne usporavaju, ali da budem siguran. Ako ne usporava, znači da PHP ide od linije do linije ali preskače // # /* */ ?

PHP sasvim sigurno parsira cijeli tekst, pa tako i komentare. Sigurno da DA. Međutim, odgovor na tvoje pitanje je u tome koliki udio u pripremi stranice za izvođenje ima samo parsiranje? Komentari se vrlo vjerojatno uklanjaju već na razini leksičkog analizatora. I da li onda komentari igraju iole i ikako relevantnu ulogu? Parsiranje je inače vrlo optimalizirani postupak. A prva faza, leksička analiza tek je postupak koji se može odvijati brzinom munje. Još kada u razmatranje uključiš i vrijeme izvođenja programskog koda na konkretnoj stranici… kolika je onda uloga parsiranja tih linija koda? Još kada uključiš i vrijeme ispisa i slanja toga mrežom prema klijentu?

Samo ti komentiraj, debelo i masno.

Ako ćeš se ikada naći u prilici da ti to stvarno bude predstavljalo problem, naprosto ćeš aplikaciju prije “deploymenta” provući kroz nekakav alat koji će ukloniti komentare i možda obaviti razno-razne modifikacije (npr. googleaj za “php obfuscator” možda).


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja