Utjecaj promjene vlasnika na ranking domene

[indent][color=green][size=4]Ova nit konverzacije izdvojena iz:

http://www.webmajstori.net/forum/showthread.php?t=33610
[/size][/color]
___________________________[/indent]
Po čemu igre125.com imaju više potencijala od igre124.com ili igre126.com?

starost same domene donosi i prednost ali molim bez spama

zao mi je sto te moram izvijestiti, al promijenila su se pravila. kad domena promjeni vlasnika, google izbrise back linkove, ispravite me ako grijesim :slight_smile:

Hah. No way.

od kud ti to ako imas clanak od googla vjerujem ti …

spusteno na 150kn … a av arcade pro skripta posebno se prodaje ako netko hoce

hi ihi oooo blago glupim njihovo je kraljevstvo nebesko

Ja sam kupio jednu com.hr domenu i tek kasnije skužim da je datum registracije 2008 godine. Nisam imao niti jedan backlink, a s obzirom od koga sam je naslijedio bilo bi čudno da je ta firma nije linkala. Tako da je moguće…

Griješiš,

ja sam nedavno kupio par isteklih domena (dakle promjenile su vlasnika kad sam ih kupio), i na osnovu starih backlinksa sam dobio solidan PageRank.

Huh, znači svi koji godinama kupuju brojne stare uhodane sajtove, ustvari sa svakim kupljenim sajtom kreću od nule?
A to još nisu shvatili?

Jos jedna legendarna tema…

Tko bi onda uopce prodavao stranice ako kupcu nakon toga stranica ostane bez svih backlinkova?

Intuitive ti si zreo da postanes domain guru… :slight_smile:

Znam da starije domene donose prednost ali u konkretnom slučaju govorimo o domeni staroj 3 (tri) mjeseca što je po meni nova domena.

Ako pričamo o domenama starosti nekoliko godina, e to je onda drugi par rukava.


Kako je tema “Utjecaj promjene vlasnika…”, svakako da promjena vlasnika nema (barem ne bi trebala imati) nikakav utjecaj na poziciju na gugletu. Kupio sam nedavno jednu domenu i ostala je odlično pozicionirana za KW iz naziva domene što svakako ne bi bilo da je promjena vlasnika neka vrsta “reseta” domene.

griješiš,

kupio sam ponešto starijih domena sa PR-om i backlinkovima do sad, te što se tiče BL-ova nisam primjetio neka značajnija odstupanja (ono link tu i tamo može puknuti, al to je normalno, ako bl source nije tvoje vlasništvo)…jedino što sam primjetio je da je na nekima od njih nakratko pao PR(al opet taj PR prikaz ne shvaćam preozbiljno, pogotovo u zadnje vrijeme)…

[quote=“trnac”]Znam da starije domene donose prednost ali u konkretnom slučaju govorimo o domeni staroj 3 (tri) mjeseca što je po meni nova domena.

Ako pričamo o domenama starosti nekoliko godina, e to je onda drugi par rukava.[/quote]

ja obično kad kupujem gledam da ima minimum 2 godine…3 mjeseca je ništa

Datum prvog indeksiranog dokumenta od strane google-a == age koji google prizna kao neki faktor.
Datum prvog indeksiranog backlinka od strane google-a == age koji google prizna kao neki faktor.

Domain age sam po sebi - nema zapravo neke realne vrijednosti koja bi se osjetila pri radu, ovo dvoje iznad uglavnom su te finese oko spike s “domain age”.

Backlinkova ako ima - sve se prizna. Ne gube se, ne nestaju (ukoliko ne nestane source backlinka, ali ponekad vidim da trazilice i to ostavljaju valjda kao neki history data).

Ranking - obicno nema promjene. Sto doduse mogu primjetit nakon desetaka primjera jest - nakon promjene IP-a (npr, server1 -> server2), domena moze privremeno “zastekat” u SERPu i doslovce se ne micat, mozda cak ponekad malo gore za koju poziciju, ali realno ju je nemoguce pomaknut nekih 2-3 mj.

To je ovako znacajnije od onog sto sam primjetio iz vlastitog rada.

Kupio sam nedavno
http://www.logimatrix.com/
koja je bila u isticanju, a regana je bila prvi put 2000-e godine. Ime mi je onako, kul, a dobar je eksperiment, pa cu vam moc rec kasnije nest i detaljnije.
Zgodna mi je bila jer ima yahoo dir backlink star ono, desetak godina pa da vidim kakve to sve ima tocno veze i moze li se sto postic na osnovu svih elemenata age-a.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja