Velika hrvatska slova u PHP tražilici

Pozdrav svim web-majstorima!
Ja to nažalost nisam pa milim za pomoć.

Na web-stranicama koje sam sam izradio nemam problema i tamo se sve prikazuje onako kako to mora biti. Problem imam s tražilicom i djelomično s knjigom gostiju. Općenito, sve stranice su napravljene u php-u tako da mi na svakoj od njih radi counter napravljen u php-u. Code za knjigu gostiju i tražilicu sam pronašao na netu ((koje sam skinuo na
http://www.gaijin.at
i
http://mylittlehomepage.net
.), malo ga ispretumbao (više dizajnerski nego programerski).
Problem imam sa hrvatskim slovima koja imaju kvačice te sa Đ i đ. Tražilica mi prihvaća sva slova koja upišem preko tastature (sva velika i mala slova ŽĐŠĆČ đžšćč) ali prilikom pretrage ima problema jer ne pronalazi sve pojmove koje bi trebala. Npr. traženi pojam „mađar“ daje OK rezultate, dok traženi pojam „Đuro“ ne pronalazi ništa. Traženi pojam „pintarić“ pronalazi dotičnu riječ. Traženi pojam „pintariĆ“ ne nalazi ništa i pogrešno se ispisuje. Umjesto Ć prikazuje se neki romb (isto kao i kad se upiše veliko Ž, Č, Đ, Č, Ć ili Š)
Nadalje; traženi pojam „ča“ pronalazi mi i ručak i čamac, ali ne pronalazi Čavlek (s velikim č). S malim slovima nema problema. Pogrešno se ispisuju samo velika slova s kvačicama i to ona koja „ispisuje“ code tražilice. Na stranicama je sve OK. Isti problem dešava se bez obzira da li je riječ o lokalnoj domeni (na mom disku) ili na serveru. Lokalno koristim phpMyAdmin - 2.11.4i MySQL 5.0.5. (MySQL tablica znakova: UTF-8 Unicode (utf8)).
Što treba napraviti da se to ispravi?

U knjizi gostiju je skoro sve ok, jedino što je ime mjeseca ispisano velikim početnim slovom. Kod mene lokalno je ispisano malim, ali zato umjesto „ž“ uvijek dolazi onaj romb slično kao na tražilici.
Ovako izgleda code za format ispisa datuma:
$lang[‘time_format’] = “%d. %B %Y, %H:%M”;

Sve što sam i u knjizi gostiju i u tražilici prethodno unio kao tekst za ispis ispisuje se OK; npr. “Tražili ste pojam:” vraća „Tražili ste pojam:". Bez onoga ž nije išlo pa sam sva slova s kvačicama zamijenio odgovarajućim codnim oznakama (ili kako se to već zove).
Sve riječi koje program „vraća“ preko neke varijable (ukoliko one sadrže jedno od velikih slova s kvačicom) imaju umjesto tih slova romb: npr. Ča se vraća kao �a.

Može li i zna mi netko pomoći u svemu ovome?
Unaprijed puno hvala.

Hajte ljudi, pomagnite mi molim vas. Pa zar je moguće da nitko nije imao slični problem?


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja