Vipnet špijunira korisnike

Vipnet putem IP adrese špijunira svoje korisnike.
Posjetio sam vipnet stranicu kako bi vidio novu ponudu i u desnom kutu vidim inicijale, kliknem na njih i vidim ime i prezime .
To mi je bilo čudno jer redovito koristim ccleaner, a znam da se nisam prijavljivao na vip-ovoj stranici, nakon toga probam na mobitelu 4g i to se ne pojavljuje, ukljucim wifi i odma se pojavi ime i prezime na vipnet stranici.
Dali je to u skladu sa GDPR-om?

Gdje točno ti to piše? Imam vipov internet i ne vidim da mi negdje piše moje ime i prezime… Jedino sam skužio da kad sam spojen preko vipovog interneta i idem nešto googleat, skoro svaki put mi se pojavi ono “nisam robot”, bio komp spojen na internet ili samo mobitel, na oba uređaja mi se pojavljuje, spojim na mobilni hotspot od tele2 i to mi se ne pojavljuje u nekih 5 sati kolko sam isprobaval, a vip 10ak minuta nakon paljenja interneta eto već tog “nisam robot”, a samo ja s kompom i nekad s mobom spojen…

1 Like

Mislim da te lagano pere paranoja :slight_smile:
Pokušaj pobrisati resetirati browser / pobrisati kolačiće.
You will see…

Mozda imas malware, ali zanimljivo.

Jesi probao na drugim browserima provjeriti?

Ajd probaj na svim drugima i javi ako je na svima isto.

“Prate nas na internetu”

Nebi ja nazvao da ga spijuniraju, nego bi rekao da nisu bas u skladu sa GDPDR, ako je to slucaj!!! A oni su ogromna kompanija…

Prevrtio s malwarebytes i niš nije našlo, ali je stvar u ovom…
Vip internet upaljen, samo mobitel spojen na vip internet, pojavljuje se to “nisam robot”, isto se događa i s drugim mobitelom i uredno je gašen-paljen internet između.
Vip internet upaljen, samo komp spojen na vip internet, pojavljuje se “nisam robot”.
Tele2 hotspot upaljen s mobitela, komp spojen na tele2 hotspot, nijednom mi se ne pojavi “nisam robot”.

Ne kužim u čemu bi mogla biti fora, osim da netko prije ne zaspama nečim ip adresu koju mi vip dodijeli pri paljenju interneta? Nitko drugi nije spojen na vip internet, nekad se pojavi i nakon reseta interneta, nekad nema po par dana(možda dok opet ne dođe na neki određen ip)?

Nisam probao na drugim browserima, probao sam samo ono anonimno iz chromea i opet mi isto izbaci, piše da je s tog IP puštan sumnjiv promet tak neš, ne znam točno, budem probao kasnije.

1 Like

U google upiši vipnet i posjeti http://www.vipnet.hr/.
U desnom kutu ćeš vidjeti inicijale vlasnika neta, te kad stisneš na njih piše ti njegovo ime i prezime.

Nije paranoja i nema nikakve veze s kolačićima. Nisam tolki amater.

Da IP je blacklistan zato nisam robot izbacuje. Kad par puta to verificiras kak treba trebalo bi se popraviti osim ako nije jako spamano s tom IP.

@kres0
probaj druge browsere, ako je i na drugom tako onda je nesto ili u ruteru ili ova paranoja je stvarnost.

Probao s mobom, privat browser na mobu i kompu i uvijek se pojavi.
Jedino nije kad sam na mobu i spojim 4g tele2…

Probaj restartat router. Znaci ugasis ga ko da je nevrjeme i upalis. Tako ces dobiti novu IP adresu. Znaci ugasi ga na minutu pa onda upali. Pa probaj, ako je isto zovi policiju.

Dva put ugasio na minutu i ostala ista IP.

Ako netko ima VIP net neka posjeti vipnet web stranicu i provjeri gornji desni kut.

Rekoh da si pomalo paranoik :slight_smile:
Vipnet, poslovni i privatni korisnik, spojen na Vipnet mrežu.

Što se Google provjere tiče - adresa je u nekom od servisa sigurno već prijavljena i gurnuta na blacklisting. Što se Vipneta tiče to me i ne čudi, njihov abuse team radi (u stvari ne radi) po tom pitanju ništa. Uzmi u obzir da su naslijedili IP raspone od Amisa, Bneta, Metroneta… neke od njih su blacklistane prije 10 godina i po tom pitanju ništa ne rade.
Najjednostavnije (a uz to i besplatno) provjeriš ovdje: https://mxtoolbox.com/blacklists.aspx

LP

1 Like