VIrus na stranici ? ikako ga očistit

Na stranici mi je NOD 32 izbacio poruku kojom blokira stranicu. Stranica je izbrisana i opet je ponavljao poruku pa čak i kada je u WHM-u izvršena terminacija računa. Očistio sam i cashe i provjerio na drugim računalima koja imaju instaliran NOD32 i ista poruka ( upozorenje )

U čemu je problem ?

Takvi simptomi mogu ukazivati da je server napadnut ARP atack metodom. To može spriječiti jedino tvoj hoster.

Može link?

[quote=“Sljaker”]Takvi simptomi mogu ukazivati da je server napadnut ARP atack metodom. To može spriječiti jedino tvoj hoster.

Može link?[/quote]

Ja sam kontaktirao hostera (studio4web) no međutim on mi kaže slijedeće:

NOD vjerojatno koristi vlastitu online bazu zaraženih stranica koja nije ažurirana u realnom vremenu već svakih par sati/dana.
Zbog toga i dalje prikazuje da je stranica zaražena.

malo mi je to ono …

stranica je ljetovanje.info

Meni se, nakon kraćeg razmatranja, čini da su u pravu. Izgleda da ESET vodi svoju listu zaraženih web-stranica, koju koristi komponenta IMON od njihovog A/V programa. Nisam pronašao nikakav način na koji bi se stranica poslala na reviziju. Možeš eventualno probati putem korisničke potpore, pošto si očito korisnik njihovog softvera, ali čini se da to ne polučuje neke rezultate brže nego što ih polučuje njihov automatski sustav.

Tako da mi se čini da ćeš morati pričekati da informacija dođe do ESET-a i potom natrag do računala njihovih korisnika (pretpostavljam da oni ne skeniraju stranice aktivno, već je njihov server u komunikaciji s instalacijama A/V programa na računalima korisnika koji su dopustili takvu razmjenu informacija). Možda ESET, jednom kada uvrsti stranice u listu, samostalno obavlja testiranje stranica s liste, pa prati imaš li posjeta s nekih IP-adresa ili domena koje bi mogle biti njihove.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja