više funkcija, treba li više puta otvarati konekciju s bazom?

Bok,

Imam sljedecu situaciju- puno funkcija koje rade s bazom i u svakoj funkciji otvaram i zatvaram konekciju s bazom, znaci u svakoj f. imam:

$con = mysql_connect("localhost","gregor_burza","xxxxx");
if (!$con)
  {
  die('Could not connect: ' . mysql_error());
  }
mysql_select_db("gregor_gfond", $con);
 
$result = mysql_query("SELECT * FROM stanje");

Kako bih to mogao rijesiti da ne otvaram konekciju u svakoj funk.? Mozda da svaka f. poziva na pocetku i na kraju novu f. koja radi samo to (otvaranje, zatvaranje baze)?

Hvala na odgovoru, Gregor

Otvaranje konekcije je skup posao u smislu performansi i to definitivno ne bi trebao raditi. Dovoljno je jednom na pocetku skripte otvoriti konekciju i nju koristiti za sve query-je. Eksplicitno zatvarati konekciju cak i nije potrebno je PHP to implicitno radi kad skripta zavrsi (iako, ne moze skoditi :slight_smile: ).

E sad , kako rjesiti tvoj problem. Pa u biti, ti i nemas problem. :smiley:
Jednostavno, na pocetku svake funkcije nemoj ponovo raditi konekciju i to je to. Jednom je napravis, a u funkcijama radis samo query-je. :slight_smile:

[quote=“ivan.skugor”]Otvaranje konekcije je skup posao u smislu performansi i to definitivno ne bi trebao raditi. Dovoljno je jednom na pocetku skripte otvoriti konekciju i nju koristiti za sve query-je. Eksplicitno zatvarati konekciju cak i nije potrebno je PHP to implicitno radi kad skripta zavrsi (iako, ne moze skoditi :slight_smile: ).

E sad , kako rjesiti tvoj problem. Pa u biti, ti i nemas problem. :smiley:
Jednostavno, na pocetku svake funkcije nemoj ponovo raditi konekciju i to je to. Jednom je napravis, a u funkcijama radis samo query-je. :)[/quote]

cool, thx.
:slight_smile:

Kažeš da imaš dosta funkcija, to bi ti bilo dobro da si napraviš klasu.

i u klasi na početku staviš:

gdje su ti definirane varijable:

i na kraju klase:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja