Vise klikova, ali manja zarada, zasto?

Do skora sam imao 2 sajta na kojima sam imao google adsense oglase,
a od nedavno sam postavio na jos dva I imam duplo vise klikova, ali zarada je ista, tj manje mi racuna klik nego ranije kad sam imao oglase na samo 2 sajta.
Za sve sajtove su oglasi rasporedjeni po kanalima.
U cemu je fora?

Čekaj da prođe leto pa vidi onda… :slight_smile:

Ha cuj, oglasivaci jednostavno nisu stavili toliko veliku cijenu klika. Mi mozes reci koja je tematika tih stranica?

Sajt na kojem sam od pocetku imao google oglase i sa kojim sam zradjivao, sa duplo manje klikova, isto kao i sada sa 2 sajta vise, je tematike FIRME i OGLASI, dok su ova dva nova turisticki, smestaj, apartmani i drugi za posao, za zaposljavanje.

to sto je duplo veca kolicina klikova na ovim sajtovima vezanim uz turizam je sasvim razumljivo s obzirom na trenutnu tur sezonu.

Koliko dugo pratis zaradu na tim turistickim sajtovima?

Ma ja znam da je razumljivo da je veci broj klikova na tom turistickom sajtu zbog sezone, al sto je cena i na onom za oglase pao. Da ne utice ovo sto imam vise sajtova koji su pod jedan google adsense nalog, a svi zajedno nemaju dovoljan broj klikova?
Koliko pratim, vec 2, 3 meseca, tako nesto, ali u zadnjih mesec dana je posecenost porasla nesto.

Ja mislim da je kvaka u sljedecem (temeljim na slicnom iskustvu kod mene)
Na stranici sa receptima imam najvecu zaradu u tri ljetna mjeseca, a najmanju u mjesecima pred blagdane (bozic i uskrs).

Po meni u ljetu nema puno oglasa koji su vezani sa kuhanjem (ili oglasa koji se pokazuju na stranicama slicnim mojoj) pa je i zarada vece. Pred blagdane kad svi nesto traze za kuhanje ima i vise tih oglasa i tada zaradim najmanje.

Kod tebe je slicno sa turizmom, u sezoni kad imas brdo takvih oglasa i cijena klika je manja zbog vece ponude…

Ovo temeljim na iskustvu zadnje dvije godine…

Adwords funkcionira upravo suprotno od onog sta si ti sad napisao. Kad je puno oglašivača cijena klika raste , kad je malo oglašivača za neki pojam cijena klika pada jer nije potrebno puno platit za jedan klik kako bi bili medu prvima prikazanima.

Naravno u hr je situacija drukcija jer tu gotovo da ni nema konkurencije među oglašivačima. Neovisno o tematici prikazuju se svakakvi oglasi tako da zarada dosta ovisi o tome koji je mjesec. Pricekaj do kraja godine pa vidi…

[quote=“Petarcro”]
Naravno u hr je situacija drukcija jer tu gotovo da ni nema konkurencije među oglašivačima. Neovisno o tematici prikazuju se svakakvi oglasi tako da zarada dosta ovisi o tome koji je mjesec. Pricekaj do kraja godine pa vidi…[/quote]
Kako onda ti objasnjavas moju situaciju? U mjesecima kad svi drugi biljeze pad zarade meni poskoci za 50-75% a u mjesecima di svi biljeze rast, kod mene se vrati na normalu?

Ovo sta si napisao za AW je tocno, ali ja mislim da cijena koju mi dobijemo za adsense klikove nema puno veze sa cijenom koju oglasivac mora platit. Pri tome mislim, tj. imam osjecaj kako je za neke sajtove i nische cijena klika uvjek slicna/ista bez obzira kolko oglasivaci za to placaju AW.

Ako ima onda je moj sajt fakat u vrhu i tamo se pokazuju najskuplji oglasi.
Jedino me onda cudi da u ljetu kad se manje oglasava ja dobijam najvise, a pred kraj godine kad se i zadnji budzeti trose dobijam najmanje.

Bilo bi stvarno dobro kad bi neki AW/Adsense macher malo prokomentirao tu konstelaciju

Nek samo tako i ostane, sta god to bilo.

[quote=“drmko”]Ma ja znam da je razumljivo da je veci broj klikova na tom turistickom sajtu zbog sezone, al sto je cena i na onom za oglase pao. Da ne utice ovo sto imam vise sajtova koji su pod jedan google adsense nalog, a svi zajedno nemaju dovoljan broj klikova?
Koliko pratim, vec 2, 3 meseca, tako nesto, ali u zadnjih mesec dana je posecenost porasla nesto.[/quote]

Ne utjece ti sigurno to sto si sve stavio pod jedan google account. Mislim da je jednostavno fora u tome sto su cijene klika na takve oglase manje. :confused:

[quote=“tom971”]Kako onda ti objasnjavas moju situaciju? U mjesecima kad svi drugi biljeze pad zarade meni poskoci za 50-75% a u mjesecima di svi biljeze rast, kod mene se vrati na normalu?

Ovo sta si napisao za AW je tocno, ali ja mislim da cijena koju mi dobijemo za adsense klikove nema puno veze sa cijenom koju oglasivac mora platit. Pri tome mislim, tj. imam osjecaj kako je za neke sajtove i nische cijena klika uvjek slicna/ista bez obzira kolko oglasivaci za to placaju AW.

Ako ima onda je moj sajt fakat u vrhu i tamo se pokazuju najskuplji oglasi.
Jedino me onda cudi da u ljetu kad se manje oglasava ja dobijam najvise, a pred kraj godine kad se i zadnji budzeti trose dobijam najmanje.

Bilo bi stvarno dobro kad bi neki AW/Adsense macher malo prokomentirao tu konstelaciju

Nek samo tako i ostane, sta god to bilo.[/quote]
Jako bitna stvar je odakle je posjetioc došao na tvoj sajt i kliknuo na oglas.

Pod tim mislim, dali je došao preko tražilice za traženi određeni pojam, preko linkova ili direktno na web stranicu.

I odakle je došao, USA, EU, Asia, nije ista cijena klika za posjete iz USA ili iz HR.

Jedan primjer mog sajta su posjete 98.9% sa Google tražilice za današnju statistiku.

http://www.panicure.com/filestore/de/YDLXXkCoP3.search.jpg._

Drugi primjer

http://www.panicure.com/filestore/b9/vGuTszF3gT.search_1.jpg._

Znaci li to da je cijena bolja za mene ako dolaze sa trazilica?. Meni je sa GG oko 85% dolazaka.

Probaj naci niche s velikim pay per click :wink:

Kako tocno to naci?

Googlat satima ili ima specijalno neka stranica za koju znas?

------ Edit ---------------

Evo ovo sto sam nasao, kaze da su top 3 niche marketi:

1. Relationships and Dating

Everyone wants to have good relationships with their family, relatives and friends. If you have lots of money and good health but are lonely you won’t be happy. As people search for a mate and start to have families they are constantly looking for information related to dating, marriage and parenting.

2. Health and Fitness

Most people want to look good and be healthy. Look at all the ads that appear on television related to health drinks, pills, creams, exercise machines and looking beautiful. It’s a multi-million dollar business and very competitive. If this is a niche you feel passionate about select a small segment within it if you wish to make an impact.

3. Money and Finance

Highest Paid Terms, Phrases and Keywords on the Internet


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja