Više sajtova na jednom hostingu?

Tražim odgovor na pitanje u naslovu, da li je to uopšte izvodivo i kako?
Nisam radio sa plaćenim hostingom, ali planiram u budućnosti, tako da sam prilično neupućen što se tiče nekih stvari vezanih za hosting, pa ako je neko voljan da mi to malo približi, objasni.
Hvala

P.S Nadam se da nije dupla tema, provjeravao sa ovim ključnim riječima međutim nije bilo rezultata.

naravno…tu opciju imas na svakom iole boljem hostingu…tako ne moras brinuti o tome.

Na nekim, oni najjeftiniji paketi mogu imati samo jednu domenu, ali zato ostali nemaju tih problema.

Ja sam isto nov u cijeloj toj prici i skupljam informacije tu po forumu ali ako sam dobro sve polovio za to moras imati vise add-on domena i mogucnost kreiranja vise mysql baza. Kao sto nike kaze kod nekih providera u osnovnim paketima toga nemas tako da obrati paznju na to :wink:

Mozes kod vecine boljih hosting firmi, postoje opcije da imas jednu glavnu domenu preko koje sve rjesavas, te onda radis domain pointere na odredene foldere na toj domeni onda. Dok postoje i opcije, gdje na hostingu prakticki kreiras novi folder koji je onda ujedno i potpuno samostalan sto se tice domene, fileova i pozicioniranja fileova na serveru.

Prakticki izmedu ta dva nemas neke velike razlike, osim cinjenice da ti je u drugom slucaju preglednije. No opet, ako netko voli imati sve pod jednim cPanelom onda je prica bolja u prvoj situaciji, tako da ti dode na isto prakticki.

nemoraš niti imat više baza, možeš sve riješiti s jednom, pa onda ako instalriaš neki cms samo drukčije prefiks poštelat, ili ako je u pitanju neki tvoj cms pazit da se imena tablica ne poklapaju, ali ipak mislim da je bolje da imaš 2 zasebne baze ako je moguće…

Definitivno bi svakom preporučio da zakupi prostor. I kod nas ih ima dobrih i povoljnih, ne bi da reklamiram ali moram reći da u mom iskustvu sam prezadovoljan. Za 280 kn imam pet CMS sajtova, imam mogućnost još 2 add on domene i 4 parkirne.
10 mysql baza, 3,5gb, 50gb bandwidth, subdomene neograničeno i sve ostalo što pruža c-panel.
Podrška -fenomenalna- izvan radnog vremena ispravke greški, zakup domene cca 10min u 18 sati i sl. Stabilnost servera solidna
ps. ovo je malo skuplji koji sam naveo, a jeftiniji je cca 100tinjak kuna godišnje.

Ima i glupi način jednostavno otvoriš folder imena npr. prodaja i u njega staviš cili sajt. Ako je domena npr
http://domena.hr
toj stranici pristupaš sa
http://domena.hr/prodaja

[quote=“mikibm”]Definitivno bi svakom preporučio da zakupi prostor. I kod nas ih ima dobrih i povoljnih, ne bi da reklamiram ali moram reći da u mom iskustvu sam prezadovoljan. Za 280 kn imam pet CMS sajtova, imam mogućnost još 2 add on domene i 4 parkirne.
10 mysql baza, 3,5gb, 50gb bandwidth, subdomene neograničeno i sve ostalo što pruža c-panel.
Podrška -fenomenalna- izvan radnog vremena ispravke greški, zakup domene cca 10min u 18 sati i sl. Stabilnost servera solidna
ps. ovo je malo skuplji koji sam naveo, a jeftiniji je cca 100tinjak kuna godišnje.[/quote]

Me znam gdje hostas vani ili u hr ali ja imam za 210 kn mjesecno mogucnost 30 domena. bandwidth mislim da je neogranicen (trenutno koristim 85 giga), 10 giga disk spacea, i 1 giga memorije.
Necu reklamirat ali ako budes zainteresiran posaljem ti link na pm.

[quote=“Muniesa”]Me znam gdje hostas vani ili u hr ali ja imam za 210 kn mjesecno mogucnost 30 domena. bandwidth mislim da je neogranicen (trenutno koristim 85 giga), 10 giga disk spacea, i 1 giga memorije.
Necu reklamirat ali ako budes zainteresiran posaljem ti link na pm.[/quote]

Mogu ti reci da mnogo placas. Ali ako si zadovoljan sa kvalitetom usluge, onda i nije tako strasno :potboy:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja