Volovi

Jel mi ko zna reći zašto HDZ ne peće volove na trgovima gradova ko nekad?

“Zabranjeno je paljenje vatre na otvorenom tijekom ljeta.”

:slight_smile: … Ne peču oni ni zimi!

Ne peču zato jer su nas sve ispekli.

potrosena je ostavstina vecine ? Bik je dao sve od sebe sad trazi zrtvu nazad ?

volovi glasaju za hdz i kao takvi su im prijeko potrebni svake 4. godine…u međuvremenu nek se razmnožavaju

Kao što svaki paor zna, volovi se vrlo brzo razmnožavaju. Ako nisu pečeni.

Svaki Paor koji iole drži do sebe!

@Gigolo, puši se kubanka, ima se a? Ili je to maslinova grana?

Digits, kubu san dobija na poklon, a priznajen da i sam kupim pokoju. Ali malo. Ovu šta vidiš poklonila mi je bivša žena. A zna mi i sin kupiti.
A inače nema se! Ili ima se za 10 dana života. HDZ me potpuno smlavija. Dobija san Diners pa ću probati polako s njom. Da nije bilo Caritasa vjerojatno je nebi dobija. A u socijalizmu san ja bija bogat čovik, radnik samoupravljač!

Inače, da vi ne mislite da ja tražin ko zna šta, od imbecilne vlade tražin samo standard koji san ima u socijalizmu prije rata. A to traži i većina ljudi!

Meni se čini da ti ovdje malo provociraš. Kakav standard kur…evi ti tražiš? Samo žicaš lovu okolo, a nisi se potrudio naučiti nešto kako bi si poboljšao standard…Možda ti je to u “socijalizmu” prolazilo zbog bogate revolucionarnog nasljeđa, ali sad baš i ne ide, jel? Ma nemoj, veliki si ti filozof. Vidi se da ti je Marx uzor.

Sve i kad bi ti vlada “dala” ono šta ti misliš za zaslužuješ, moraš znati da vlada ne daje ništa svoje. Ona samo krade od drugih i preusmjerava onima za koje misli da im je potrebno (koji će glasovati za nju), a dio novca uzme sebi.

Nesviđa mi se tvoj post. I ne radi se samo o meni već općenito o umirovljenicima, nezaposlenim i proleterima koji ne primaju plaću. Ja gledam na svih a ne samo na sebe. Svima želim dobro. Pitaj Lepog Zoku kolika mu je plaća!! Jel ga sram?

■■■■ ga evo mene oprt kad me renato vuče za jezik. Spominje u postu krčev standard. U socijalizmu san ima plaću 1200 DEM, a sad mirovinu 1930 HRK. Izračunaj koliko san štruca kruva moga kupiti npr, 85, a koliko ne mogu sad. Eto ti kurčev standard za usporedbu. Nekad smo živili ko lordovi!

[quote=“renato100”]…Možda ti je to u “socijalizmu” prolazilo zbog bogate revolucionarnog nasljeđa, ali sad baš i ne ide, jel? [/quote]Jeba te pa jel ti misliš da su boljševici od mene napravili vrhunskog informatičara i da bez boljševika ja nemogu. Ja san sve postiga radon, radom školovanjen u Sloveniji, samo edukacijon kontaktima s genijalcima u splitu zagrebu i radovljici. Jel ti možda želiš reći da ja neznan raditi svoj posal?

A koji je to tvoj posao? Šta nisi u mirovini? Možda znaš nešto raditi ali si onda na krivom forumu.

Pa naravno da ti se ne sviđa. Znam ja dosta ljudi sa puno manjom mirovinom od tvoje i srce mi plače kad vidim da s tom lovom još školuju djecu ali se trude da prežive. Rade sa strane, muče se i preživljavaju teško ali dostojanstveno. Ti tu prdiš o nekom socijalizmu, kak ti je bilo super. Jesi pomislio tada na one koji su u to vrijeme bili obespravljeni, opstruirani, građani drugog reda? Ma bolio te k…Tad nisi smio ni beknut jer bio ostao bez jaja i povlastica koje navodiš.

[quote=“renato100”]Jesi pomislio tada na one koji su u to vrijeme bili obespravljeni, opstruirani, građani drugog reda?[/quote]Ja sam sa svojih 39 tada bio još mali kikać, pa moram priznati da mi takvih zapravo i nije ostalo u sjećanju da bih izravno svjedočio.

Znam da su djeca privatnika imala zdravstvene iskaznice druge boje, što ih je ponekad diskriminiralo među vršnjacima, ali sam čuo da su isto i liječnici bili zainteresirani pružati im zdravstvenu skrb jer je to značilo da bi moglo tu biti i nešto para - dakle, isto kao i danas.

Ali osobno znam i ondašnje privatnike koji su mogli i stvarno jesu radili i bogato zarađivali. I to pošteno i bez mita. A znam i da je jedna danas velika (reda udžbeničkog spomena velika) osoba za koju da ti kažem, nazvao bi me najvećim lažovom među Hrvatima, izravno takvog jednog privatnika tražila mito, što je ovaj uredno odbio. I zbog čega je institucija koju je ta osoba predstavljala ostala bez neke tada vrhunske i posve nove tehnologije.

Znam susjeda koji je stanovao kat iznad mene u Đorđićevoj i kada bi se napio, išao po cesti i pjevao “Vilo Velebita”, pa bi ga povremeno dva milicajca iz te poznate stanice odvela u prvi haustor i dok bi jedan čuvao stražu, drugi bi ga obradio. A on se nije dao i za inat im je pjevao. Pokoj mu duši.

Znam isto tako da su mene u 8-mom razredu dva milicajca po imenu Boca i Crnogorac provozala po cijelom kvartu pod rotirkom, pokazala sve lokalne grafiterske znamenitosti, pri čemu mi je jedan prijetio da će mi guzicu našarati sprejem, a drugi me pozvao sa strane i zabrinuto pitao zašto smo šarali zidove, da li nam škola osigurava kakvu tablu za crtanje i slično. Tada sam naučio da dobar policajac/loš policajac nije samo fora iz filmova. I što znači uzrečica da ti guzica radi “dinar-dolar”. Međutim, pustili su me bez prijave zato što nismo ispisivali nikakve političke parole (netko je na susjednoj školi zašarao nešto o Paveliću ili slično). To je bilo tamo negdje 86?

Znam da si mogao ići klopati u Jugoslovenski klub u inozemstvu, ali da je bolje bilo šutjeti o politici. I da su neke druge danas znamenite povijesne ličnosti imale širom načuljene uši u takvom klubu.

Znam da mnogi katolici nisu imali crkvu u kojoj bi se molili, ali da su se u mom i svakom susjednom naselju uredno održavale mise - iako u stanovima, umjesto crkvama. I znam ljude koji su te mise pohađali onda, a pohađaju ih i danas, i stepu se kada slušaju o teškim patnjama današnjih velikih vjernika kojih na tim misama ne da nije bilo, nego bi ih najradije prokazali, samo da su imali kome.

Možeš li ti navesti neke konkretne primjere osobnog svjedočanstva o kojima pričaš - nešto o obespravljenosti, opstruiranosti i građanima drugog reda, a kakvih obespravljenosti, opstruiranosti i drugoredaštva više nema?

necijoj djeci se otelo bez njihovog pristanka ili suglasnosti da bi
drugi zivjeli “ko lordovi”. Ti lordovi sa silnim skolama i naukama
nisu bili u stanju sacuvati i odrzati uhodani sistem nego se
rasipa sve oko i u njima. Daj ne cmizdri i ne pisi bajke jer da je
do one gore djece niti bi ti imao skole, place i penzije, niti bi
trebala policija naganjat jadnu djecu, niti bi bilo crkve za sve,
niti bi balavanderi bili prkosni i drski odnosno mogli bi biti prema
kamenu i zemlji pa nek vide kolko bi m vratila ista.

1.0.1. svih nauka je da se ne ocekuje od onih koji nisu sebi
privredili i stvorili kao sto ti ocekujes od lokalnih bilocega

Evo, mogu ja :zub::
-Susjed, ing strojarstva, nije mogao dobiti posao ni putovnicu jer mu je otac bio u ustašama, a on nije htio crvenu knjižicu. Ostavio ženu i dijete i krenuo ilegalno u gastarbajterstvo, zato mu maltretirali obitelj dok god i oni nisu uspjeli pobjeći (svi smo im pomagali).

-Moj stric osuđen na smrt, pa pomilovan, odležao 20 god. Nikog nije ubio, zagovarao drugačije političko uređenje.

-Moj otac, krenuo u privatnike (ugostiteljstvo), toliko su ga jebali jer nije bio u kpj niti povlašten od udbe da je morao otići van, u Njemačkoj krvario, preživio politički atentat.

-Mene sa 16 godina priveli na prvi od desetak preventivnih obavjesnih razgovora. Razlog “poznata kontrarevolucionarna obitelj”.

-Obiteljski prijatelj, član kpj, previše se zanio '71. Odležao 3 god., nikad više nije dobio posao.

-Prvi put sam u onoj usranoj zemlji mogao kupiti banane ili pravu čokoladu tek polovinom osamdesetih (poznati Momo Banana). Cijelo djetinjstvo živio sa šećernim tablama, ponekad bez struje, gledao nestašice svega i svačega (kava, higijenske potrepštine, voće itd.) dok su za to vrijeme komunisti uživali u neizmjernim luksuzima.

-Profesorica iz biologije, tupa ko qrac, prijavila moju obitelj SDB-u jer sam je u 7. razredu pitao da li dopušta i najmanju mogućnost da je nešto inteligentno stvorilo život, ne isključivo Bog.

-Moj prijatelj odležao 6 god na Goljaku jer su mu u studentskoj sobi našli jedini trag na poginulog djeda - domobransku kapu.

-Nebrojeni prijatelji i prijateljice pretučeni radi pjevanja hrvatskih pjesama (ne ustaških).

-Kumu milicija provalila u stan i sve razjebala radi anonimne dojave da ima nekakav “kontrarevolucionarni” časopis. Sve gledali njegova žena (vrijeđali je da je ustaška kurva) i dvoje djece, ništa nisu našli. Njega pustili nakon 2 mjeseca, otad mu jedan bubreg ne radi.

-Prijatelj proveo 1 god u zatvoru jer nije želio pričati srpski dok je bio u JNA.

  • Svi koje znam osim pomoraca i članova kpj živjeli u teškoj bijedi.

Da li treba još? Ovo su samo prva bajna iskustva koja su mi pala na pamet…

Dok si ti i tvoji i takvi uživali u “socijalizmu”, ogromna većina Hrvata je patila u bijedi, zatvorima, ubijani su i ponižavani, proklinjali komunizam. Vidiš, Bog sve vidi…


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja