Pozdrav,
Korsitim VPS kod
myshosting.com
i sve sam podesio uz njihovu pomoc. Datacenter je smjesten u NY i vecina korisnika je sa balkana.
Koliki bi trebao biti prosjek otvaranja sajta kada je rijec o VPS-u hostovanom u inostranstvu, tacnije NY ?
Rijec je worpdress-u sa instaliram cache pluginom, te je na serveru takodjer instaliran php cache.
Konfiguracija izgleda ovako:
http://imageshack.us/photo/my-images/406/capturewn.png/
Sajt ima oko 2-3k posjeta dnevno i desava se da server “zakuca” znaci sve zastane na momente koji traju i do 15 minuta i sve otvara presporo ili dok ne restartujem VPS, znaci ram free bude od 0 do 100. Sta uzrokuje ovaj problem ? Sta da trazim od hostinga ? Ja nikako ne mogu da skontam sta moze da zakuca ovako VPS.
Desi se i to da sajt otvara za 2-3 sekunde a nekad za 10 :S. Moram napomenuti da se sajt dosta brze otvara u Safariju i Chromu nego u ostalim browserima, imam osjecja da oni “sacuvajU” stranicu.
Nadam se da ste skontali sta vas pitam, a ukoliko niste rado cu da pojasnim.
LP
meni je upravo zaledilo sve kad sam pokusao otvoriti njihov sajt. Zato je dobro procitati recenzije kad kupuejs vps servere ili bilo koji tip host-a ja imam jednu dobru preporuku ja sam prije koristio ovaj radi se o