VPS ili ne?

Imam sajt koji je trenutno na 3000+ poseta dnevno i primetio sam da ponekad puca konekcija sa bazom podataka, sajt sporo ucitava… Optimizacija na sajtu je ok odradjena ali uvek moze bolje. Trenutno je hostovan na shared hostingu zajedno sa jos 232 sajta na istom serveru :bljuv: i odlucio sam da predjem na vps.
Ali problem je u tome koji odabrati i da li da eu ili domaci ?
Nasao sam jedan domaci iz Srbije koji nije toliko skup ( 512 MB,20 GB,500 GB za 50e godisnje ) i jedan strani isto to samo bandwith 1tb koji je smesten u nemackoj.
Posete su 99% sa Balkana pa me interesuje koliko znaci lokacija servera i koliko cu dobiti na brzini sajta ?

Za 3k posjeta ti ne treba VPS.

Neke odgovore imaš tu:
http://www.web-hosting.hr/front-end-optimizacija/53.html

Uglavnom, teško je reći bez uvida u samu skriptu zašto konekcija s bazom puca.

[quote=“RisBo”]Imam sajt koji je trenutno na 3000+ poseta dnevno i primetio sam da ponekad puca konekcija sa bazom podataka, sajt sporo ucitava… Optimizacija na sajtu je ok odradjena ali uvek moze bolje. Trenutno je hostovan na shared hostingu zajedno sa jos 232 sajta na istom serveru :bljuv: i odlucio sam da predjem na vps.
Ali problem je u tome koji odabrati i da li da eu ili domaci ?
Nasao sam jedan domaci iz Srbije koji nije toliko skup ( 512 MB,20 GB,500 GB za 50e godisnje ) i jedan strani isto to samo bandwith 1tb koji je smesten u nemackoj.
Posete su 99% sa Balkana pa me interesuje koliko znaci lokacija servera i koliko cu dobiti na brzini sajta ?[/quote]

prebaci se na Hostgator-Baby Play i uz Cashe Plugin ne treba ti VPS

Hvala na pomoci, brine me to sto je previse sajtova na istom hostu. Trenutno je oko 3000+ poseta i preko 20.000 pregleda strana. Kada je odprilike potreban vps ?

Tesko je reci, sve ovisi od tvrtke do tvrtke, a opet ti mozes dosta utjecati raznim cachinzima i sl… Nema općenitog odgovora.

Primjetio sam da puno hvališ ovaj HostGator pa sam uzeo na jedan mjesec “Bussines Plan”, čisto da vidim zašto ih toliko hvalaš. Nakon tri dana praćenja i testiranja došao sam do zaključka da im je shared hosting stvarno brz. Poredio sam sa GoDaddy “Deluxe” paketom. U oba paketa je bila uključena fiksna IP adresa, i svježa joomla instalacija, bez ikakvih dodataka (modula, komponenti, plugina) koji bi mogli biti razlog sporosti jednog od sajtova. Stranica sa HostGatora se učitava sigurno tri ili četiri puta brže od ove druge i ne usporava ni u jednom dijelu dana. Dok sajt na GoDaddy-u pored toga što je inače spor u večernjim satima uspori totalno.

Tako da ću najvjerovatnije preći na HostGator i tamo nastaviti razvoj svojih stranica.

Skoro sam testirao i HostMonster, pa sam ih napustio i tražio da mi vrate pare, jer su mi stranica i account svaku noć bili nedostupni 2 ili tri sata. Deset dana obećavali da će odmah riješiti problem ali nikad.

HostGator i JustHost su trenutno najbolji od strani koje sam ja probao.

dobra optiomizacija i datacenter prilagodjen userima ako vec uzmes VPS!

Imam VPS i WP na njemu ali treba stvanno puno optimizacije i nece raditi klik klik i sve savresno!


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja