Pa valjda bi se moglo, s tim da je setup servera docker, ruby on rails, postgresql i svasta nesto nestandardno pa bi se valjda to moralo pokrenuti unutar rails konzole. Eh da je to LAMP setup davno bi se vec rijesilo
Neznam na kojoj bazi se vrti vBulletin ali preptpostavljam da je MySQL.
Dala bi se složiti storana procedura u MySQL koja se spaja na remote bazu (Postgres).
To bi trebalo raditi
Primjer:
Ako je baza unutar dockera, na nju se isto moze spojiti kao i na svaku drugu bazu.
Instaliraj pgadmin , postgresql client, a da bi se mogao spojiti sa neke adrese, u konnfiguraciju postgresql-a moras dodati ip adresu i restartati server.
Ili pak se sa shh spojiti na server i onda logirati u consoli na postgresql i izvrsiti query.
Mislim da cu pokušati instalirati ovaj shit:
https://www.pgadmin.org/
To je nešto kao phpmyadmin za postgre pa onda iz stare vBulletin MySQL baze (ako je pronađem) exportati datume i nekako ih importati preko tog pgadmina u postgre bazu.
Exportaj kao insert statemente.
PgAdmin je odličan koristim ga i super je.
MySQLWorkbench je također odličan koristim ga i super je.
Za mac odličan alat za MySQL baze
https://www.sequelpro.com/
DataGrip je navodno odličan nisam ga isprobao ali ga namjeravam.
Univerzalni alat, podrzava dosta baza.
ili najbolji način Terminal konzola i kucaj
mysql -u ime_korisnika -p tvoj_password
show databases;
use tvoja_baza;
show tables;
select * from tablica;
i eto kakvi GUI samo terminal hahahahaha
Neka ja prvo nađem bazu pa otvorim oglas da mi netko od vas to napravi
Treniraj na dummy domeni/dev env-u dok ne uvidiš gdje se tačno griješi odnosno dok ne utvrdiš apsolutnu zakonitost kojom su utvrdjene relacije. Primjer: ne zaboravi tj. imaj na umu slučaj kad bi/je user promijenio email
ako je recimo email
jedina distinctive value
pa imaj to na umu dok pišeš query a i slične stvari.
Nisam pronašao backup baze ali pošto su postovi s originalnim datumima migrirani sa starog foruma, može se napraviti da to bude neka špranca po kojoj će se vratiti stari datumi. Dakle datum prvog posta nekog korisnika da bude ujedno i njegov datum registracije, a pritom da ignorira sve korisnike regane nakon 2016. godine ili kad se već migracija s vBulletina dogodila.