Vrijeme za generiranje stranice

Pozdrav.
Ispod je primjer kako prikazujem vrijeme koje je potrebno za generiranje stranice.

Na početak PHP koda ide:

a na sam kraj stranice ide

E sada tu imam problem. Funkcija echoLangByID je moja funkcija koja uzima 3 parametra - jezik (u ovom slučaju je u sesiji “en” kao engleski), ID stringa, i ime tablice kao izvor.
Naime, kada sam umjesto te funkcije na kraju upotrijebio ovo

Onda mi se umjesto %f fino upisala brojka, međutim kada taj identičan string “Page was generated in %f seconds !” imam u bazi podataka onda mi umjesto brojeva ispiše baš %f, tj ne prikazuje mi brojeve za koliko je generirana stranica. Ne znam se najbolje izraziti ali želim da mi u bazi podataka stoji string “Page was generated in %f seconds !” i da kada to upotrijebim u printf funkciji ima smisla, a ne da doslovce takav ispis dobijem na stranici.

Nije vrag da nitko ne zna?
Nisam dobro objasnio ili nitko baš ne zna riješenje?

Ja bih ti rado pomogao ali nisam php guy :slight_smile: Free bump, pomozite čovjeku.

Jesi li potpuno siguran da je string upisan u bazi kako treba?

Upisan je u polje VARCHAR, a string glasi identično (jer sam copy/pastea), dakle “Page was generated in %f seconds !”, te kada ga kao varijablu pokušavam staviti u printf funkciju, onda mi ispiše točno tako, bez da znak %f zamjeni sa izračunatim vremenom.

Provjeri da li ti je escapean taj string u bazi.

http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/string-literals.html

A i %f ti se koristi za floating point numbers, mislim da bi ti %d bio prikladniji u tvom slučaju.

Radi li ti kako treba ako mu predaš ručno definiran format string, da pokušamo izbaciti bazu iz priče:

$format = “Page was generated in %f seconds !”;
printf ($format, $totaltime);

[quote=“CreatifCode”]Provjeri da li ti je escapean taj string u bazi.

http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/string-literals.html
[/quote]

I ja mislim da je do toga iako nisam našao brzim preletom dokumentacije…

Evo ja probao kod sebe lokalno i radi normalno. Da li možeš pokazati dio koda kojim insertaš te stringove u bazu.

[quote=“Riba”]Radi li ti kako treba ako mu predaš ručno definiran format string, da pokušamo izbaciti bazu iz priče:

$format = “Page was generated in %f seconds !”;
printf ($format, $totaltime);[/quote]

Da, onda radi. Ali kada vadim iz baze podataka onda ne.

Insertam ručno preko phpmyadmina.


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja