Vue.js i SEO - sadržaj na stranici i renderiranje

Pitanje: da li je vue.js (ili neki drugi client-side js) “dobar” za SEO, odnosno, kako crawleri gledaju na to ako uzmemo u obzir da se sadržaj generira i prikazuje kroz js? Dakle, ne da sadržaj oblikuje, već da ga generira (putem API).
Moje mišljenje je da bi sadržaj trebao biti napravljen, poslužen i prikazan sa servera (obzirom na SEO), a ne da se sadržaj generira na serveru, pa ga js (vue ili neki drugi) povuče APIem, pa ga renderira i tek onda prikaže na stranici.
Mišljenja?

Nije bitno gdje je sadržaj generiran i kako. :blush: Search engine crawleri će vidjeti krajnji rezultat na websiteu i samo to će ih zanimati. :+1: Njima je svejedno jeli to vue.js ili mali crnac piše fizički direktno na serveru. (Nitko nek’ se ne uvrijedi.) :blush:
Analogno tome smo ovo pitanje i postavili u odgovarajuću kategoriju. :wink: :o:

1 Like

Server side rendering ima mali benefit, kod client side renderinga indeksiranje može kasniti koji dan u odnosu na ssr.

1 Like

Hahahahahahhahahahahahahahahahah gdje ti ovo pade na pamet

1 Like

To mozes sa nodejs-om + (vuejs ili reactjs),
sve se renderira na serveru i prikazuje na klijentu.
Kao sto je netko rekao, google ima mehanizam za seo za bilo kakav site, tako da ti u principu nije bitno sto je na klijentu.

Ne baš.
User/Browser vidi sljedeće:

Crawler bot vidi ovo:

@dmitrecic

Vidi ovaj paket.

1 Like

Baci pogled i na NuxtJS

O tome govorim. Vidim da dečki (neki) ne kuže na što mislim :slight_smile:

Pa i nije baš “velikom oku” svejedno piše li mali crnac na Trgu bana J. Jelačića ili kod sebe doma u sobičku gdje usput jede Aninu p…alačinku… :smiley: