Web dizajner ili web developer? Sta je bolje?

Pozdrav svima,
Kao sto ime teme glasi, mene zanima da li je bolje baviti se web dizajnom u photoshopu ili pak web kodiranjem.
Hvala unaprijed na odgovorima.
Pozdrav :slight_smile:

Jel bolje igrat hokej il igrat košarku?

svejedno je, kaj ti bolje ide… :smiley:

Po meni je najbolje oboje, naravno ako imaš te predispozicije što bi rekla većina forumaša ovdje( mada se i ne slažem baš s time u potpunosti), a ako baš i želiš da se fokusiraš na dizajn onda bi trebao poznavati HTML i CSS. Danas ti “svako” ajmo reći zna složiti web u photoshopu, dosta manje iskodirati web u html i css, a opet rijetki napraviti backend developing u php recimo. Nisam stručnjak i dalje učim, ali moj glas ide za oboje :slight_smile:

Radi ono što te privlači, nećeš moći dugo raditi ono što ne voliš u ovom svijetu posla.

1 Like

Napravi probni dizajn i onda ga probaj sloziti u html-u i onda napravi nekakav hello world sa PHP-om.

Vrlo brzo ces otkriti sto ti bolje ide.

U svakom slucaju html i css je laksi od programiranja sa php i mysql jel ako se ide radit aplikacija moras si slozit strukturu kako se poveze koji dio dok kod html i css o tom nemoras tolko razmisljat.

Sad u ovo doba ako hoces profesionalan izgled web stranice dosta je tesko to odradit ako se nebavis bar par godina sa css-om a jos uz to moras kombinirat i javascript da to ljepo izgleda.

Po meni je mozda programiranje bolje jel uzmes na primjer neki gotov framework i ucis ga par mjeseci a jos uz svaki framework imas na forumu free aplikacije sta su korisnici radili i proucavas te funkcije koje je koristio i sam polako pravis neki sistem. Nisam sad puno upucen u php al znam da u css svako malo dolaze nove stvari i to jednostavno moras svaki dan citat kako bi znao