Promasen ti je poslovni model. Fokusiras se na obicne ljude, developere … (jer ocito ovi business nece kupiti jer ne izdajes racun). Developera je relativno malo. Ili su pocetnici ili su profesionalci. Ovi profesionalci imaju vec svoje VPS-ove … a jedno 80% ih ima firme tako da i oni otpadaju. Ostaju ti developeri pocetnici … od kojih vecina kupuje na raznim “godaddy” servisima po 1-2$ mjesecno. Od ovih “obicnih ljudi” koji imaju site za apartmane, neku sitnu djelatnost i to … sumnjam da ces imati srece. Treba se profilirati … sve ti je danas preporuka. Ja imam firmu 5 godina, bavim se developmentom od 2004. godine … sve ti je danas preporuka. Marketing je preskup i neucinkovit za ovu bransu. Preporuka je najbolji marketing. Naravno da se ni ja nisam rodio s firmom, ali tada prije 5-6 godina su bila drugacija vremena, moglo se, nije bilo kontrola, manje je bilo konkurencije, poduzetnici su placali cashom jer ga je bilo u izobilju. Danas vise toga nema, svak hoce preko racuna uz racun, da si odbije pdv, da si ima trosak da na kraju krajeva uspara. Recesija je napravila svoje, no tako i treba biti. Nisam zagovornik rada na crno, volim da je sve po PS-u legalno, cisto, ugovorno i uredno. Tebi zelim srecu … ali sumnjam da ces se profilirati i biti nekome prava konkurencija jer danas svaki klinac od 15 godina prodaje hosting i zeli dignuti lovu na tome. Danas se nudi sve i svasta, krajnji korisnici su u vecini slucajeva needucirani i nasjedaju na sve i svasta i onda kada im site ne radi, padne i nastane sranje, onda je veliki problem.