Web investicija

Šta mislite o ovome

Diguti kredit od ccc 20 000kn i recimo za to kupiti 2,3 stranice ili jednu naravno nešto kvalitetno,
i iznosom zarađenim od tih stranica vraćati taj kredit

20 000 izađe na 3 godine mjesečno 555kn i tu dodamo kamatu od neznam kolku
ali mislim da nebi trebalo mjesečno biti iznad 650 kn

U prosjeku bi dnevno trebao zaraditi sa stranicom 21 kn

Samo me zanima dali je mogue nešto tako izvesti prema mojoj računici da a i stranice bi isplatio za 3 god tako da to je kratkoročna investicia

Nije loša ideja, ali ideja na papiru nikad ne uspije u praksi tako da piši kući propalo.

Vraćao bi kredit od posla koji ovisi o jednom e-mailu jednog poduzeća negdje u Americi. Preriskantno.

To može imati smisla ako raspolažeš s tim novcima, a ne želiš smanjiti svoju likvidnost, pa ćeš investiciju obaviti s novcem od banke.

Najbolja formula ti je da radiš mukotrpno dok ne probiješ nekoliko sajtova. Kad budeš imao prihode od njih, dio odvajaj i ulaži u nove sajtove.
Problem je što je jako teško naći dobar sajt za kupiti, najvjerojatnije je da ćeš pogriješiti prvih nekoliko puta, ali sve je to dio posla.

To sa kreditom je riskantno i hrabro što ne znači da ne bi uspilo. Svakako gledaj ako bi to napravio da kupiš sajtove na kojima bi i dalje radio, tako da pokušaš što brže vratiti taj novac.

Da bi digao takav kredit u takvom finansijskom stanju moras imati puno vjere u sebe da ces raditi i uciti ko konj, da imas smisla za ovaj posao i da jednostavno u glavi ZNAŠ da ces uspjeti.

Mislim da tu nema puno filozofije. Naravno da je moguće. Itekako. Samo trebaš imati muda to napraviti i posvetiti se poslu. Imaš samo jedan jedini problem. Kupiti sajt s potencijalom. Takvih je jako malo na prodaju kao što kaže Šime.

Samo pazi, nije uvijek sve kako se čini, zapravo u 90% slučajeva nije. Sve se to čini lijepo na papiru kad zbrajaš i oduzimaš ali je što ti planiraš zapravo jako naivno. Ja sam pokušavao nešto slično, na kraju je ispalo da je jedino vrijedno ono što sam sam napravio.

Nemoj se gurati u ono što nije tvoje područje. Najgore je kad misliš da bi se mogao probiti na 2-3 stvari, ako misliš uspjeti, možeš samo u jednom području jer to zahtjeva potpunu koncentraciju, kad ideš na par strana nećeš nijednu odraditi kako treba.

Jako teško je upasti prvi puta u nešto i ostati živ, doduše nekad ni to nije loše. Moje mišljenje je da to nije loša ideja ali da ćeš ti popušiti.

[quote=“sime_zd”]Samo pazi, nije uvijek sve kako se čini, zapravo u 90% slučajeva nije. Sve se to čini lijepo na papiru kad zbrajaš i oduzimaš ali je što ti planiraš zapravo jako naivno. Ja sam pokušavao nešto slično, na kraju je ispalo da je jedino vrijedno ono što sam sam napravio.

Nemoj se gurati u ono što nije tvoje područje. Najgore je kad misliš da bi se mogao probiti na 2-3 stvari, ako misliš uspjeti, možeš samo u jednom području jer to zahtjeva potpunu koncentraciju, kad ideš na par strana nećeš nijednu odraditi kako treba.

Jako teško je upasti prvi puta u nešto i ostati živ, doduše nekad ni to nije loše. Moje mišljenje je da to nije loša ideja ali da ćeš ti popušiti.[/quote]

Ja mislim da nije naivno ako tip ima znanja i vremena. Slažem se u tome da, ako već želi, novac uloži u single project a ne da ide široko. Ja, recimo, točno znam u što bih uložio 20 soma kuna ali bih se tada morao odreći projekata na kojima radim. Znači 20 k kuna+jako puno rada+nešto sreće=uspjeh (zaradiš za ratu+?)

:doki: :rotfl:
Evo, Šime je relativno uspješan, kupuje stranice, pa bi bilo zanimljivo da kaže jesu li mu baš sve kupovine profitabilne ili je bilo pogrešnih procjena.

Ti ako ulaziš u dug, nemaš pravo na pogrešku, sav si u nekom grču, a takvi uvijek gube.
Gledaj malo kockare. Onaj kojem očajnički treba lova, da sve stavi na Barcelonu na tečaj 1,20 - izgubit će

Osuđeno na propast čim ovdje pita tako nešto. Automatski znači da nema niti znanja niti vremena, samo ima mogućnost doći do 20k kn.

Mislim da svatko ima mogućnost otići u banku.

Samo sam htio reći da bi to bila dobra investicia.

Sačekat ćemo šimu da nam reke kakav je povrat novca kupljeni stranica

A gle, ima i pozitivnih a i negativnih, ovo zadnje je bilo negativno, ostao sam bez dosta novaca jer sam bio naivan, kupovao sam sajtove na kojima nisam ni mislio radit, samo stavit oglase i čekati. Na žalost nisam dočekao, uz to strani, nije moje područje. Naivno, od mene.

Jedan konkretan/pozitivan primjer je jedan hr sajt koji sam kupio prije 2 g, platio sam ga 5k, 700 posjeta je imao, digao sam ga na 5000 posjeta, (SEO) i prodao za 20k. i još toliko u međuvremenu zaradio na adsensu. Malo za inspiraciju, uglavnom može se.

Malo offtopic ali zanima me kako si vrsio te malo vece transakcije? Jesi se sastao uzivo s ljudima, jeste li potpisivali ugovor?

Ma čovječe to je net. Nema tu satsanaka u živo, a pogotove ne za tako male cifre. Da se radi o miljama onda da, ali ta cifra od 20k kn je smiješna, a pogotovo ako je stranica prodana nekom strancu. Ugovor nije loše imati ali mislim da nemaš što puno kemijati ti meni pare ja tebi domenu, content, userbase, eventualno hosting i to je to.

Preko neta sve, nisu to neke cifre. Mislim da se do 120 k može uplatit na račun bez da itko mari za to. Ovaj je imao firmu pa smo potpisali neki ugovor o djelu, ali inaće ni to.

Mi kada smo prodavali site, a cijena je bila upola manja, bome smo potpisali ugovor i sve pravno riješili. Od domene, sadržaja, slika, hostinga i drugih sitnica. Po meni je to ok jer štiti i kupca i prodavatelja. Ovako se ostavlja mogućnost da se dogode sranja

Potpisao sam ugovor za taj zadnji sajt, on je tako htio radi poreza. Za prvi sajt koji sam prodao sam išao u zagreb po novac je vlasnik nije htio obavljat transakcije preko neta.
Puno je lakše kad poznaš kupca, barem ovako preko foruma, odmah možeš prepoznat tko je ozbiljan a tko nije.

[quote=“sime_zd”]

Jedan konkretan/pozitivan primjer je jedan hr sajt koji sam kupio prije 2 g, platio sam ga 5k, 700 posjeta je imao, digao sam ga na 5000 posjeta, (SEO) i prodao za 20k. i još toliko u međuvremenu zaradio na adsensu. Malo za inspiraciju, uglavnom može se.[/quote]

LudiHumor :zub:

To si ti napisao, ne ja :), sad imaj posla sa metalcima.

samo pretpostavljam, ne kažem da je :slight_smile:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja