Web shop - cs-cart

Poštovani zanima me izrada web shopa, e sad puno sam toga gledao, i imao dosta ponuda ( pa čak i prevara… )
Uglavnom ono sto sam do sada vidio npr PRESTASHOP, WORDPRESS, i ostali imaju puno mušica, a pogotovo sa prikazom na mobilnim uređajima ( a po meni je to najbitnije jer sve vise i vise ljudi surfa i trazi proizvod upravo preko mobilnog)
Vidim ovaj CS-CART i čini mi se OK, dali ima netko iskustva sa CS-CART-om?

LP!

cs-cart je koliko se sjecam kanadski proizvod i cisto sumnjam da je prilagodjen trzistu EU. Nadalje ovo sto si naveo kao probleme kod uobicajenih e-commerce rijesenja da imaju musice nije stbar sustava nego programera. Svaki site moze biti responsivan, a i ne mora.

Ja bih prvo postavio pitanje o kakvom se shopu radi, koliko proizvoda bi trebalo biti u njemu, ocekivana posjeta za 1, 3, 6, 12, 24 mjeseca, nacini placanja, zemlj(a|e) poslovanja itd. i budjet kojim raspolazes pa bih ti prema tome preporucio e-commerce rijesenje.

Pogledaj si eshop, je samo za joomlu, ali radi dobro. Demo: http://joomdonationdemo.com/eshop/

To bio bi sistem dropshippinga. Da ne objasnjavam sta je to, vecina vas zna kako funkcionira. Iskreno ne ciljam na nesto veliko na početku. Ali planiram posjetu na dnevnoj bazi oko 3000-5000 posjetitelja. Jezik primarni engleski, extra bi bilo i kad bi bili drugi npr njemacki, spanjolski. Kupci bi bili iz cjele EU, jer upravo seller pokriva proizvode iz EU warehousa.
Proizvodi , mobiteli, oprema, tableti, možda u početku oko 50-70 proizvoda.
Budzet dao bih 3000-3500kn za dobro rjesenje ( znam sad ce me neki napasti , “pa ti mislis imati web shop za siću a da pokriva EU tržište”- sve znam i vjerujem da se to može rješiti )

Hvala unaprijed

posaljem ti pm, najvjerojatnije sutra sada nisam pri racunalu.

OK hvala ti

No.1 rješenje za ovo što tražiš je OC.
za 3000-3500 kn teško da ćeš dobiti bilo što ozbiljno, kao gotov proizvod, usklađeno s EU zakonima. Možda je upravo u tome ključ tih ‘prijevara’ koje si dobijao - netko će ti obećati na 300 EUR brda i doline a onda ćeš mu platiti pa ćeš kukati ovdje na forumu.
P.S. no hard feeling :slight_smile:

ja ti nudim da mi uplatis avans 1000€ pa da zapocnemo rad na magentu … za ostatak cemo se dogovorit po zavrsetku

Dečki, iskreno hvala Vam na pomoći,
opet ponavljam : znam da profi i dobro rješenje vrijedi - ali isto tako ne vrijedi 20 000 - 50 000 kn kao sto sam dobio neke ponude od firmi. Ovdje sam samo pitao za rješenje CS-CART i dali ima netko iskustva sa njim i to je to

Ukoliko ti je toliko poznat CS cart, zašto sam ne složiš nešto?
A ukoliko nije ti toliko poznat CS cars zašto ga toliko forsiraš?

Ekipa ti je samo ponudila barem dva bolja riješenje, pogotovo u tvom budgetu.

CS -CART - sistem koji plaćaš godišnje?
Iskreno zaobišao bi kao i wix i slične priče.

Da mi je poznat CS CART vjerojatno nebi ovdje otvorio topic o tome.
Znači pitao sam : dali ima netko već iskustva sa tim- ništa više, nisam pitao da mi se napravi profi web shop od 50 000 za 3000kn ( vec sam rekao da je to moj budget). i upravo se u taj budget poklapa CS-CART gdje se plaća 385USD jednom i to je to, nema godisnje pretplate, niti provizije po transakacijama kao SHOPIFY ili WIX

Ekipi još jednom zahvaljujem kao i u prošlom threadu.

Za skoro 400 usd ćeš dobiti software s kojim ti nećeš znati što da radiš.

Nakon toga ide instalacija i podešavanje, prilagodba izgleda bla bla bla a tebi je ostalo samo 1.000 kuna od predviđebog budžeta.
Ne kontam zašto s tako malim budžetom kupovati rješenje kada postoje besplatna koja zahtjevaju isti takav rad koji će trebati uložiti i u ovo rješenje?

1 Like

Čovjek ima svoje razloge, svatko bira najbolji način za koji zna.
Ja isto znam sugerirati riješenja, ali ako klijent želi može se forsati do oređene granice nakon toga ako čovjek odbija, ima dobar razlog, i ne vrijedi se raspravljati.

Po meni, možda ispadne jeftinije na kraju, samo nisam gledao da li je kod otvoren ili kodiran, zbog mogućih izmjena?

Koristio sam par CMS sustava bili su kodirani Ion Cubom, i da se dodati PHP, korisiti neke njihove recimo {widgete,module,funkcije}, no izmjena u nekom loopu, promjena prikaza thumbova i slično, sve se mora obratiti tvorcima sistema, ili petljati s nekim dekoderom koji može biti i da nije točan a onda nastane problem.

Uz Magento, Prestu, OC i slično kao besplatne CMSove, otvorenog koda, ne znam ćemu ići na takva riješenja.

Kao i recimo Wix, ne podnosim ga. Je napraviš super brzo i plaćaš mjesečno. A opet ako se ne kužiš moraš nekome platiti da ti to još i posloži.

E pa baš se i ja to pitam :slight_smile:

Dečki šta da vam kažem, hvala
zbog toga postoji forum da se “nama” koji smo lajici otvore oči

Uglavnom nakon usporedbe svih rješenje, po meni je MAGENTO najbolji, znam da je kompliciran ali vjerujem da je dobro rješenje.

Evo ovim putem isto pozivam MAGENTO stručnjake u PM da se jave moguću realizaciju

LP!

Krivo.
Znaš li kakvi ti HW resursi trebaju za pogurati Megento shop?
Znaš li koliku bazu podataka radi Magento?
Naš dev team radi i Magento i Presta i OC…

Evo vidis to neznam?

mondo.hr je na magentu i ne radi gotovo ništa a shop je pojeo doslovce milione u resursima, održavanju i marketingu, problemi koje ima spadaju u “bizar”, npr. artikli koje ima, a ima ih tisuće nisu dostupni nikako nego preko direktnog URLa jer filter i navigacija (zajedno sa načinom označavanja artikala) jednostavno ne rade, nikada i nisu -.-

Upravo zbog takvih i sličnih stvari sam predložio gosp. @dragohrstic OpenCart kao najbolju moguću soluciju negdje na početku ovog posta.

OC se u dev svijetu doživljava (nepravedno) kao neozbiljno rješenje a u stvari u rukama pravpg majstora je vrlo moćan alat koji ne opterećuje resurse