Web shop - plaćanje karticama

Bok,

Na web shopu razmišljam o dodavanju plaćanja preko kartica. Vidio sam da postoji mnogo tema već ovdje o raznim stranim i domaćim payment servisima, ali kako nisam više siguran što je “up 2 date” od ulaska u EU, postavit ću ovdje pitanja :slight_smile:

Najisplativiji domaći servis, ako se bude radilo o većem broju transakcija (nadam se :)), a i najpouzdaniiji (ipak se radi o T-Comu) mi se čini T-Com Payway, ali informacije o naknadama za pojedine kartice skrivaju kao zmija noge. Oni sami naplaćuju “1% od transakcije, max. 5kn”, a može li mi neko predočiti koje su naknade koje uzimaju kartičarske kuće? Također, je li naknada ista ili se povećava ako kupac odabere plaćanje na rate?

Od stranaca, PayPal ne želim, a za Hrvatsku je nedavno podršku dodao PayMill. Njihova integracija na web shopovima je savršena, radi se o formi koja se prikaže na vašoj stranici (nema vidljivog redirecta), a ipak ne treba imati PCI compliance (SSL certifikat). Naknada je 2.9% (njihova) + transparentno piše da je po karticama isto 2.9%, ALI :frowning: nemaju podršku za AmEx, koji je na ovom prostoru najpopularniji. Također nema nikakve podrške/ugovora na hrvatskom jeziku, pa je li to potpuno legalno za implementirati u Hrv?

E sad, zadnje pitanje vezano uz prikaz cijena i checkout. Načuo sam da se više ne smije zakonski prikazivati cijena koja je za gotovinu/uplatu na račun, pa onda na checkoutu ako je odabrana kartica povećati iznos za 5-10% (zbog naknada kartičara). Smije li se onda prikazivati veća cijena za kartice te onda skinuti 5% na checkoutu ako kupac odabere plaćanje net bankarstvom? Ili mora svugdje ista cijena biti?

Postotak zavisi preko koje banke ideš.

PBZ, visa, master = 4%
ERSTE, visa master = 3.5%
american, diners = 5%
-to su cifre za jednokratno plačanje, za rate neznam.

-Zavisi preko kojega providera ideš, al sve ti se odnosi na isto. Računaj da ćeš uslugu kartice godišnje plačati 4000kn. Uvođenje kartice na web shop je dosta skupa igračka i treba ti fina pozajmica, ovisno s kakvim ciframa barataš.
Ne smiješ raditi razliku između transakcijskog i kartičnog plačanja. Banka ti često provjerava shop i za svaku nepravilnost budu te upozorili.
Uvođenje SSL certifikata je dobra stvar jer u suprotnom ćeš zbunjivati kupce prilikom plačanja. Pri redirectu će ti browser izbaciti popup da kupci unose podatke na svoj rizik jer nije provjerena sigurnost stranice.

Pozdrav,

iz iskustva (budući da smo navedeno implementirali u večini naših shopova) mogu reći da se najjeftinijom i najboljom varijantom pokazala RBA banka s uslugom eToMiTreba. Doduse imaju samo u ponudi Maestro, VIsa i Mastercard, no naknada im je sam 5% po transakciji, bez godišnjih članarina/upisnina i dr. naknada kao što ima PBZ npr.

Jedina mana je što navedeno ne podržava obročno plaćanje, no za obročno plaćanje imate PBZ i Diners koji nude Amex i Diners karticu, no to su onda clanarine, upisnine i sve je to dosta skuplje.

Preporuka je za pocetak uzeti ovo od RBA, pa ako biznis krene … lako je nadograditi.

Lp,

Inovacije d.o.o.

Da se malo nadovežem na temu ako kome zatreba :), Sada je naknada 3% po transakciji i čine mi se kao vrlo povoljno rješenje za manje trgovinice i kartično poslovanje na web shopu…

Hah, iskočio thread na mailu nakon 3 godine. Evo da i ja odgovorim što smo na kraju implementirali :slight_smile:

Uzeli smo WSPay s obzirom da je 2,380kn/god i za njih nema dodatnih naknada po transakciji osim kartičarima, što nam onda ispada isplativije.


Copyright © 2022 WM Forum - AboutContact