Web stranica s uslugama drugih

Imam jednu ideju koju bih volio realizirati uskoro. Naime, radi se o web stranici koja bi funkcionirala po principu Fiverra. Radi se o drugoj vrsti usluga, no zanima me kako bi to trebalo odradit s pravne strane. Znači princip je da se osoba registrira na moj web site, kada netko kupi uslugu od te osobe i odraditi, ja primam 30€, a osobi isplaćujem 20€.

1 Like

Odvjetnica Dijana Kladar je specijalizirana za ecommerce i trgovačko pravo, te joj se možete javiti za izradu ili prilagodbu pravnih tesktova
Cijena usluge prilagodbe je 3000kn a ako ste član ecommerce udruge imate 30% popusta
Njen kontakt je [email protected]

Zanima me prvo okvirno koja je procedura i koliko bi mi otprilike trebalo budžeta. Tada bih se odlučio za daljnji korak i profesionalno savjetovanje.

Po meni ugovor o suradnji, kao što svi rade nor crno jaje, kupi me itd.

Tebi uplate 30€ ti izdas kupcu normalno fakturu na 30€, a na mjesečnoj razini recimo isplatis zaradu suradniku po dostavljenoj fakturi za 20€.

Ili bez fakture samo neki statement mjesečni kao što radi fivver, Upwork itd.

Htio bi na stranici omogućiti normalnu registraciju korisnika, uz moju provjeru jesu li to stvarno oni. Kakva je tu stvar s pravne strane i ovim gdpr?

Nezgodno mi je slagati s svakim ugovor o suradnji, jer će biti tržište Balkana…

Pa ne mora biti ugovor nego tipa " prihvaćam uvjete bla bla" , GDPR bitno da naglasis šta spremas šta tražiš. Istraži malo po internetu. Ne znam šta ćeš raditi ali potraži malo po netu ne postoji jednostavan odgovori na tvoje pitanje jer je pojam širok.

1 Like

Multi vendor ili freelance varijanta?zanimljiv prjekt svakako

A ono ne moze copy/paste ss slicnih sajtova? Inace i sam hocu nesto poput emajstor.hr…

Shvaćam, hvala ti! :slight_smile:

Nažalost ne mogu reći o čemu se točno radi, da netko ne pokupi ideju :smiley: Ipak nije dostupna na našem tržištu, a mislim da bi mogla proći dobro… Dosta ulaganja treba i sve za projekt, no planiram ga realizirati do kraja godine, pa ćete znati o čemu je riječ. :smiley:

1 Like

Ima li tko iskustva s ovakvim stranicama?

Znači tip stranice gdje ste vi vlasnik, dopuštate drugim ljudima da se registriraju na platformu i prodaju neke svoje usluge. Vi od toga što oni naplate, uzmete npr. 5% provizije i ostatak im isplaćujete na mjesečnoj bazi. Ima li tko da mi može dati malo detaljniji savjet s pravne strane oko ovakvog projekta?