Webshop - Minimalni tehnički uvjeti

Vidim raspravu na newsima o zakonskoj obvezi da se registrira skladišni prostor za web shop, odnosno za firmu koja ima primarnu djelatnost: “Trgovina na malo preko pošte i interneta”. Neki kažu da ne treba, a u Ministarstvu gospodarstva kažu da treba. Štoviše, ekipa navodi da su prilično veliki uvjeti za skladište, tipa min. 50 kvadrata, sanitarni čvor, napravljen atest… To je prilično ebete ako imaš firmu registriranu u stanu i želiš imati obični hebeni web shop koji prodaje CD-ove, knjge, elektroničke stvarčice i sl. (bez hrane, lijekova i ostalih stvari koje se unose u organizam).

Kako ste vi ostali riješili taj dio? Jeste li registrirali skladište, jeste li napravili atest, jel vas prcaju zbog toga?

Pa zato i je ostavljeno nejasno, tako da te po potrebi mogu prcati.

Ima neko saznanja o tom i ja planiram preprodaju stvari preko web shopa ali neznam zbog cega bi mi trebalo skladiste kada narudbe prosljedivam dobavljacu…

btw. oni su ludu. Ja sam dva puta isao do njih da mi objasne zašto nemogu otvoriti obrt na stambenoj adresi, nego sam morao kao na kućnoj pošto stan nije mogao biti skladište za isto tako par p_rčkarija. I dva puta su me razuvjeravali da je nemoguće na stambenoj adresi. (ja si onak mislim pa peku pizze u stanovima, ali ne…tvrdoglavi i bezobrazni, da nekazem koliko samo umisljeni!! a sluze tamo da daju odgovore na pitanja, to im je jedini job!)

Konačno ja sredio najam poslovnog prostora, predajem papire u istoj zgradi za konačno otvaranje i registriranje obrta…i kaze meni lik da nemogu otovriti obrt pošto sam prijavljen izvan zg. Ja kazem pa mogu sredit boraviste u zg, jel bi onda mogao?
Pita on mene, pa zasto onda imas prostor u najmu, sto ti nije lakse prijavit obrt onda tamo gdje imas boravište? Ja onak u soku, kazem: pa rekli su mi da nemogu na stan to prijaviti! On: “pa gdje su ti to rekli?”. Ja: "Pa tu dvoje vrata do vas, u uredu za informiranje!!!"
Onda je on otisao do njih…i kad se vratio kaze mi da mogu.
To je samo jedan primjer kolik je država u ku**u, nezna se tko pije tko plaća…tj zna se. Mi plaćamo a oni piju.

Uglavom, govorim ovo iskustvo cisto da te upozorim da guras mnogo dublje do prave istine nego sto ce ti reci netko prvi ili drugi ili neznam koji put.

Takodjer jedno iskustvo iz porezne:

ja(soba 211): "kuc, kuc, dobar dan…bala,bla, bla"
on:“gospodine za to ćete morati ići u sobu 212”

ja(soba 212): "kuc, kuc, poslali me iz 211, bla,bla,bla"
on:“za to ćete morati ići u sobu 209”

ja(soba 209): "kuc, kuc, bla…bla…bla"
ona:"za to ćete morati ići u sobu 212"
ja :"pa sad su me poslali iz sobe 212 ovdje"
ona: “onda soba 213”

ja(soba 213) "kuc, kuc…bla,bla,bla"
onda me ona uputila u neznam više u koju od prethodnih soba…pa sam joj sa smjeskom hebo majku, rekao da sam napravio maraton samo medju tim sobama i koji im je k. Onda je ona isla po hodniku i svima jebla majku sto su me k njoj poslali, jer da nema pojma sta da radi samnom. Naravno, ispričala se…kaže:“gospodine nema ova ljutnja veze s vama, ali ovdje se nezna tko koga…što tko treba raditi, i na kraju ću opet ja ispaštati.”

Što reć, kome posluku porati?? Pa ti funkcioniraj u granicama zakona a kad pitaš najrelevantniju osobu za nešto, i dalje neznaš jel to prava istina ili obmana. Pa koga pitat??
Pa odeš čitat zakone…pa tamo piše da je kazna do 10000kn ako nisi objesio A4 obrtnicu unutar sjedišta. Pa se pitaš zašto nisam niti dobio A4 obrtnicu, pa saznaš da je taj zakon nevažeći…ma jooooooooooooooooooj, divne li države :mad:

A kada je Richard Lynn objavio IQ nacija i ustvrdio da Hrvati imaju prosječni IQ 90, onda je to bilo na središnjem dnevniku i kraja nije bilo čuđenjima, a i uvrijeđenosti zbog toga što nije proveo istraživanje, već je ekstrapolirao. Nije niti morao - očigledno je.

Nešto sam prije neki dan čitao da će navodno uvesti obvezu nošenja pločica i imenima za državne (???) službenike, kako bi se građani mogli žaliti na rad, budu li nezadovoljni.

Inače, rad i odnos državnih službenika i namještenika je reguliran Zakonom o državnim službenicima, a rad i odnos službenika i namještenika u lokalnoj samoupravi Zakonom o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj samoupravi. Tko bi baš bio nezadovoljan možda može propuste službenika pronaći i ovdje, pa vratiti.

Također, sva državna tijela moraju imati etički kodeks službenika i povjerenika za etiku kojem se građani mogu pritužiti, te se držati Etički kodeks. Mislim da se isto odnosi i na regionalne…

Jesi siguran da možeš imati skladište za obrt preko pošte ili interneta ? Ja sam čuo da ne možeš i isto to sam morao potpisati.

Ma nema ništa dok se ne počneš derat na njih, ili barem povisiš ton. Ja sam im još spomenuo i da ću - ako mi već oni ne budu dopustili normalno raditi i živjeti - otvorit firmu u UK za 50 funti, pa nek onda slobodno plaču kakav sam ja to čovjek kad ne želim plaćati porez u svojoj domovini.

Npr. kad sam išao registrirat obrt za internet usluge (ili tako nešto, da ne gledam kako točno piše), onda mi je ženska rekla da to ne mogu obavljat kod kuće jer postoji spisak djelatnosti koje se mogu obavljati u kućnoj radinosti, a internet usluge nisu na tom spisku.

A taj spisak je koliko se sjećam iz 1995. Alo, iz 1995 (ne sjećam se točno godine, ali tu negdje, možda čak i prije, sjećam se samo da sam tada šokirano zaključio da je iz doba kad su tek izašli Windowsi). Pa šta više imamo pričati.

ma ima neka fora da se može jer kao ne treba ti skladište već to kao šalješ od svog dobavljaća ili nešto. Ima o tome na forum.hr, pisala je jedna ženska o tome. Pogledaj pod gospodarstvo ili Poduzetništvo, računovodstvo i porezi. Znam da je ženska koja ima nick “Zlocka” ili tako nešto pisala da radi tako preko obrta i da ima neka fora ali ne znam koji je točno topic, mislim da nije baš striktno o tome

Ako samo prosljeđuješ narudžbe, onda nemaš trgovinu nego posreduješ :wink:

Znam ali u nekim slučajevima ja moram uzeti robu kod sebe pa poslati ponovno… al roba je sitna pa mi to ne pretstavlja probem raditi u stanu… Morat ću malo detaljnije pogledat, a jel inspekcija provijerava manje web trgovine???

To se rješava na taj način da se registrira za trgovinu u tranzitu. Onda skladište nije potrebno.

Još samo: ako postoji i offline poslovanje, onda je zgodno webshop registrirati kao izdvojeni pogon; ili uložiti u real-time-billing software. Naime, ne treba zaboraviti na onu katastrofu po kojoj računi moraju biti po datumu i rednom broju…

Za takve stvari si jednostavno prisiljen na muljažu. I vjerojatno te nitko nikad neće pitati za to skladište. Nažalost, takva je država. Tj. vjerojatnost je da te i pitaju za skladište jednog dana, jer se uvijek na malima sve slomi :frowning: Ali što napraviti? Šetati iz sobe 209 u 210, pa u 209??? Mislim, to su idioti, ali su birači određene bande pa su tu di jesu - za “njih” muljaju, a tebe za*ebavaju…

Ima li netko ovdje da ima web shop da mi pojasni neke stvari? zanima me skladište i minimalni tehnički uvjeti i kako ste vi to riješili.


Copyright © 2022 WM Forum - AboutContact