White label hosting

Pojavljuju se neki klijenti koji bi uzeli hosting. Koji bi bila najbolja varijanta? Da nude održavanje (može i plaćeno),a da ja sve prikazujem kao svoje?

Moze pojasniti? Ili neki serveric (VPS) sa cpanelom ili nekim drugim free panelom (ako klijenti nisu prezahtjevni tj. dovoljno im je imati web i mail i pokoji alias) pa nudis svoj hosting koji ti netko drugi odrzava (managed server jel) ili uzmes resell paket pa si onda na istom shared serveru kao i drugi korisnici hostinga gdje uzimas resell. Ovisi o preferencijama i mogucnostima. Ako imas mogucnosti za vps, go for it :smiley:

Treba mi hosting gdje se ne vidi da ja to nije moja infrastruktura (može i VPS) ali da imam dobar support kad nešto zaškripi. Tako da u principu mogu ljudima nuditi hosting kao svoj.

Nikad ne možete u potpunosti sakriti da hosting kompanija nije vaša, bar ne od poznavalaca hosting industrije. Imate nekoliko solucija:
Ako tražite najjeftiniju soluciju - reseller hosting plan na shared hostingu
Ako tražite jeftinu soluciju a imate znanje za održavanje hosting sustava - VPS ili dedicirani server (unmanaged)
Najskuplja (i najbolja) solucija je full managed usluga za VPS ili dedicirani server, koja uključuje i dnevne/tjedne/mjesečne backupe svega.

@serverlab - hvala, moram još malo pronjuškati ali managed VPS bi bio OK za moje potrebe.
@ControlEng - managed VPS bi mi najbolje odgovarao - ja dignem cijenu i držim klijente na svom serveru.
Hvala, saznao sam sve što me zanimalo.
LP

Meni samo nije jasno kako ti dolaziš do “klijenata”? :blush:

He he, Odakle se pojavljuju? :slight_smile:

( P.S. Molim, no hard feelings. ) :sunny: