Windows 8 ili nova Vista?

Slogani Microsofta za Windows 8 bio je : “OS koji će u potpunosti promjeniti način na koji koristimo naša računala”, bio je odviše samouvjeren. Kada se poslušaju brojni analitičari, mediji, javnost, pa čak i zaposlenici Microsofta, može se čuti kako se interno naziva “novom Vistom”, te se time potvrđuje promašaj OS-a. Nakon nadogradnje Windows 8.1…(Cijeli članak)

Ooops… Error 404…

Ja imam licenciran W8 i sve je bilo super dok nije došao update na W8.1 kojeg sam ja acceptao u nadi da može biti samo bolje - sada mnogi programi ne rade a nisam uradio backup tako da sam se skroz razočarao.

Meni je 8.1 znatno bolji i stabilniji od 8

Ne znam po čemu ti je stabilniji. Bolji možda jer možeš uvezati outlook acc sa acc na W8, i povezati neke app-se kojih ima više sada. Ali mnogi programi sada ne rade, za što ih napadaju mnogi.

Windows 7 je bio i ostao najbolji Microsoftov OS do sada. Osmicu niti ne pokusavam instalirati.

Meni lično XP, jednostavan, bez errora, iako se ovaj W8 svako malo sam updatea ali nikada ispraviti ove kardinalne greške.

Imam Vistu koja mi je došla predinstalirana na laptopu i, koliko god čudno bilo, nemam zamjerki.

Windows 8.1 stabilan i brz, sve radi kako treba i kako je zamisljeno(Adobe CS6, Visual studio, virtualizacija, MS SQL Server, Aptana Studio, Apache Server, PHP, MySQL, itd. itd. ) . Brzi od 7ice jedno 1.5x. HyperV mi je zakon, btw.

Nemam pojma koja je bila svrha ovog clanka. E to mene zanima.

1 Like

ja sam još na staroj sedmici :blush:
i zadovoljan sam kuiš ?

I mene je zadivila brzina 8.1 , znaci laptop mi se pali za 10ak sekundi, dok mu je na windows 7 trebalo jedno 5 puta duze…

Istina, brz je ali ima dosta mana koje bih mjenjao za brzinu.

8.1 je definitivni bolji od 7ice, a kome fali start menu moze ga dobiti za pisljivih 5$ od startdock-a. Taj start menu radi odlicno, kao da je nativni dio OSa.

Inace, 8.1 je dobar. Brzi boot,sleep i shutdown (dosta brzi od 7ice), novi task manager i copy dialog poboljsanja su sama vrijedna upgradea, i nakon par mjeseci mi je konacno legao flat design, vise mi ne fali Aero.
Jedina zamjerka, imam 8/8.1 na nekoliko kompjutera, i znaju se desavat problemi sa driverima, odnosno za neke laptopove uopce nema drivera, a na desktopu zeza jedan Epson printer. Sve uspio nekako rjesiti.

Takodjer, razlog zasto imati 8.1 na laptopu: multitouch na touchpadu radi! Konacno scroll sa dva prsta, a ne gađanje scroll bara! Skoro sam kupio Macbook samo zbog toga. Debilni PC proizvodjaci nikako da srede taj feature, kao da je rocket science.

I, sta netko danas koristi XP (ili Vistu)!? Ok ako je to tajnica koja printa racune, al jedan web profesionalac … to je strasno!:slight_smile:

1 Like

Da ne otvaram novu temu, ima li itko iskustva s MAC-om da ga podjeli,isplati li se to ? ja ga planiram nabavit na ljeto iz Amerike.

@hudo , multitouch ovisi i o hardveru. Ako nemas touchpad koji je takav, ne mogu ti pomoci niti windowsi 9.
Osobno, po meni, osmica je pravljena za uređaje sa touchscreenom. Drugo, ima nekakav blesavi market za aplikacije i kad neki program instaliras ni Isus ga ne moze nac. Trece, probao sam na jednom laptopu kojeg sam popravljao doci u Control Panel. Moras se tocno određenom brzinom zaletit u desni rub ekrana (upravo zbog toga jer su napravljeni za touchscreen) da bi ti izletio Control Panel, koji se u osmici zove Settings. Trebalo mi je par minuta da to izvedem.
Mogu samo zamislit kako je prosjecnom korisniku kad recimo sa sedmice pređe na osmicu. Potpuna izgubljenost je neminovna.
Po meni je to OS za Windows Phone, a ne za PC.
P. S. A da ne govorim da je sve prepuno nekakvih slicica koje letaju po ekranu, ko da su ga radila djeca od 1-4 cetvrtog osnovne a ne Microsoft.

Ne moras se zaletati nikakvom odredjenom brzinom, samo ne trebas da kliknes nego samo lagano odes u desni cosak misem i ispadne ti meni, ne znma sta ti je tu problem… A sto se control panela tice, instaliraj dodatak koji ti menja meni u meni kao od ranijih windowsa i nema nikakvih problema sto se toga tice :slight_smile:

@drmrgood multitouch nije radio niti na jednim windowsima na laptopu starom 4 godine, stavim win8 i proradi. Naravno da treba hardware podrzska, nemoze nekom magijom poceti pratiti nekoliko dodirnih tocaka!

Vidi se da MS gura touch screen uređaje, jako, ali sa 8.1 sve radi kako treba: WIN+S kombinacija tipki, upises sto ti treba (Control panel, …) i to je to. Isto kao i 7ica, samo druga kombinacija tipki za otvoriti search/run.
Obicni korisnik ce se muciti i ulaziti u Metro sucelje, ali osobne me bas briga za obicne korisnike. Ja nisam vidio Metro, neznam kada zadnji put…

1 Like

Držat ću se XP-a dok ne prestane SVA programska podrška. Radi savršeno evo već 3 godine bez ijedne reinstalacije ili popravaka.

Eno mi 7-ice na laptopu, svaki put kad treba podesit neku glupost (ili ne daj Bože instlirat neki uređaj) jeza me prođe…

  1. Snimi AutoCAD (ako ti je w8.1) pa mi javi radi li (http://forums.autodesk.com/t5/Installation-Licensing/Autocad-2014-do-not-start-in-windows-8-1/td-p/4556795) :P.
  2. Ja koristim ClassicShell - besplatan.

Drustvo prebacite se na Linux pa necete imati tih problema.
Linux je najbolji Windows :slight_smile: