Windows XP i sevice pack 3 update

Na jednom kompu imam Win XP Service pack 2. Htio bih i taj komp imat online preko WiFi, ali nigdje nisam našao onu Wifi Networks opciju. Negdje sam pročitao da to ima tek Service pack 3.

Sad mene zanima ako napravim update sa tim Service pack 3 jel to kao nova instalacija Windowsa ili će mi ostat svi podaci koje imam?

Možda nisam najbolje objasnio, ali zanima me jel gubim ono što mi je sad na desktopu itd ako napravim update na Service pack 3?

Hmm, ne treba ti za WiFi SP3 nego driveri za karticu. SP3 možeš svakako instalirati, neće biti problema sa desktop i korisničkim postavkama. Programi ostaju…

1 Like

Jel možeš ovo malo pojasnit? :wink:

Mene zapravo ne zanima taj SP3 nego sam negdje pročitao da ću sa tim updateom imati mogućnost traženja WiFi mreža u blizini, a sada sama SP2 ne mogu.

Na kakve drivere misliš i za koju karticu? :smiley:

Pa valjda WiFi karticu trebaš + odgovarajuće drivere. Možda imaš neke koji traže minimalno WIN XP SP3? Inače ti SP3 neće sam od sebe tražiti WiFi. Trebaš hardware+software .

Pojma nemam jel uopće imam karticu :slight_smile: Taj komp je bio žicom spojen na Bnetov modem. Već neko vrijeme imam router i mogu se bežično spojit pa sam htio i taj komp povezat da bude online, ali nikako ne mogu doći do toga da mi traži WiFi mreže pa da se onda spojim na svoju

Zezaš me, jel’ :smile:

Kako si mislio tražiti WiFi bez kartice i odgovarajućih drivera? Kada instaliraš karticu imati ćeš mogućnost (WiFi u mrežnim postavkama) da se spojiš.

ako nemaš karticu kupi wireless adapter … uz njega dođu drajveri i uputstvo

1 Like

Ne zezam te :slight_smile: Ne kužim se u te stvari više nego što mi treba za svakodnevno korištenje.

Jasno mi je da treba postojati neki hardware da bi hvatao taj wifi signal, ali mislio sam da je to možda već u kompu, još onako tvornički.

Znači ako kupim wireless adapter sigurno ću moći taj komp sa Win XP SP2 povezati na internet? Imam Bnet router i na njemu mi je komp, mobitel, laptop…

NIje ti 99% tvornički ta kartica u kompu.

Ovo ti treba: https://www.instar-informatika.hr/tp-link-bezicni-usb-adapter-150mbps-24ghz-80211ngb-podrska-za-sony-psp/TL-WN727N-Lost/product/

Da moći ćeš s ovim hvatati taj wifi signal… Mislim da se automatski instalira kad staviš karticu u usb i onda ćeš dobiti izbornik kao na mobitelu odabereš router, spojiš se i to je to :slight_smile:

1 Like

ima takav i sa antenicom, ja imam takav

ja sam dobio mali cd uz njega sa drajverima

2 Likeova

Sad kužim :slight_smile: Hvala…

1 Like