Wordpress Header.php pitanje

Bok,

molio bih vas za savjete, prijedloge itd… radim na wordpress temi, te me zanima dali što
trebam kod header.php file-a izmjeniti, popraviti ili dodati ?

ovako trenutno izgleda header.php :

<?php global $theme; ?>
<!DOCTYPE html>
<!--[if IE 6]>
<html id="ie6" <?php language_attributes(); ?>>
<![endif]-->
<!--[if IE 7]>
<html id="ie7" <?php language_attributes(); ?>>
<![endif]-->
<!--[if IE 8]>
<html id="ie8" <?php language_attributes(); ?>>
<![endif]-->
<!--[if !(IE 6) | !(IE 7) | !(IE 8)  ]><!-->
<html <?php language_attributes(); ?>>
<!--<![endif]-->
<head>
<meta charset="<?php bloginfo( 'charset' ); ?>" />
<meta name="viewport" content="width=device-width" />
<title><?php wp_title('|', true, 'right'); ?> <?php bloginfo('name'); ?></title>
<link rel="profile" href="http://gmpg.org/xfn/11" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" media="all" href="<?php bloginfo( 'stylesheet_url' ); ?>" />
<link rel="pingback" href="<?php bloginfo( 'pingback_url' ); ?>" />
<!--[if lt IE 9]>
<script src="<?php echo get_template_directory_uri(); ?>/js/html5.js" type="text/javascript"></script>
<![endif]-->
<meta name="keywords" content="" />
<meta name="description" content="" />
<?php if ( is_singular() && get_option( 'thread_comments' ) ) wp_enqueue_script( 'comment-reply' ); ?>	
<?php wp_head(); ?>	
</head>
<body>
<div id="wrapper">
<script src="<?php bloginfo('template_url'); ?>/js/totop.js"></script>
<script src="<?php bloginfo('template_url'); ?>/js/categories.js"></script>
<script src="<?php bloginfo('template_url'); ?>/js/pages.js"></script>
<script src="<?php bloginfo('template_url'); ?>/js/jquery.fittext.js"></script>
<script src="<?php bloginfo('template_url'); ?>/js/fittext.js"></script>
<script src="http://html5shim.googlecode.com/svn/trunk/html5.js"></script>
<?php get_template_part( 'slider' ); ?>

ili preglednije pastebin :
http://pastebin.com/t479dJBc

Te me dodatno zanima dali da koristim ovo u ovom obliku :

<meta name="viewport" content="width=device-width" />

ili u ovome :

<meta name="viewport" content="width=device-width, minimum-scale=1.0, maximum-scale=1.0" />

Hvala !!! :slight_smile:

S ovim imaš mogućnost zumiranja stranice. Ali se onda javlja problem kad se prebacuje orijentacija kod nekih ios uređaja. Može se dogoditi da ti malo više zumira neke elemente.

<meta name="viewport" content="width=device-width" />

Ovo dobro radi kad se mijenja orijentacija, ali si onemogućio korisniku zoom.

<meta name="viewport" content="width=device-width, minimum-scale=1.0, maximum-scale=1.0" />

Preporučljiva je prva opcija, a i moguće je napraviti neki fix za to dodavanjem initial-scale=1.0 u content i poseban js kod. ( recimo


)

Preletio sam header.php i ne vidim navigaciju u njemu. ( neku koju ćeš koristiti na svim ostalim stranicama )

hvala na odgovoru, a koju ti opciju koristiš :slight_smile:
navigaciju sam stavio u index.php.

hvala :slight_smile:

Trenutno mi je na webu <meta name=“viewport” content="width=device-width, initial-scale=1, maximum-scale=1"
To je ostalo od Amazium frameworka pa nisam ništa dirao. Zoom je moguć, a onaj drugi problem nisam testirao.

Navigaciju ako ćeš ponavljati na više stranica najbolje staviti u header.php

Nema načemu

[quote=“ZMecava”]Trenutno mi je na webu <meta name=“viewport” content="width=device-width, initial-scale=1, maximum-scale=1"
To je ostalo od Amazium frameworka pa nisam ništa dirao. Zoom je moguć, a onaj drugi problem nisam testirao.

Navigaciju ako ćeš ponavljati na više stranica najbolje staviti u header.php

Nema načemu[/quote]

hvala :slight_smile:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja