Wordpress malware reklame za google

Već duže vrijeme mučim muku sa ovim, možda se još ko susreo? Dakle, ako ne provjeriš svoj sajt na google, niti ne znaš da imaš malware na sajtu odnosno reklame koje samo Google skenira.

Kada na google otkucaš site:domena.com vidiš pageove koji ne postoje tipa Viagra bla bla, i ako ih direktno otvoriš odeš na 404 page, ali ako ideš na cached, otvoriš reklamu.

Skenirao sam preko cpanela za virusima, skenirao sa wordfenceom, skidao na računar pa skenirao antivirusom i malwarebyteom ali previše vremena za glupost. Svi plugini updateani, teme, wordpress, ne znam više kuda provaljuju.

Takodjer sam imao isti problem ali eto nakon nekog vremena je nestao. ne znam da li kakve veze ima https ??

1 Like

Nema, imao sam problem i na http, a sada i na https.

Imao sam sti problem. Mislim da je u wp-content fascikli bio fajl .htaccess i neki fajl koliko se sjećam wp-objectcache.php ili tako nešto. Ovaj drugi .php faj sam imao u svakoj fascikli na serveru. Sve sam ih obrisao i promijenio šifru i za sad ih nema. Ali iskren da budem imam tema i plugina koji su nulled tako da me i ne čudi.

Nema takvih kod mene ^^.

Probaj da čekiraš u “Show Hidden Files (dotfiles)” Nalazi se u File Menageru skroz desno gore u Settings. Možda su neki drugi fajlovi koji su nevidljivi.

Označeno mi je. Nemam više volje tražiti :D.

Ako ko zna gdje je kvaka za ovaj sajt unaprijed hvala: dreamtransfers.com

Morate ukucati na google isti ili najbolje site:dreamtransfers.com te ići na Cached.

Ako neko bude imao sličan problem, ja sam ga napokon riješio, kvaka je bila u https. Pojma nemam zašto. Sve sam redirectao na https i problema više nema.

1 Like

Tek sada vidim ovaj komentar, izgleda da je ipak imalo veze :D.