Wordpress sajt - sigurnost i postavke

Kao sto i sam naslov kaze, radi se o sigurnosti web sajtova koji su bazirani na sustavu wordpress-a. Imao sam nekih ne tako “zeznutih” iskustava pa bih podjelio ovdje sa vama koje plugine koristim za “sigurnost” i za stabilnost jedne web stranice koju pokrece wordpress, volio bih i kad bi drugi rekli svoje iskustvo, koje plugine koriste sta uradit i koji plugini idu u paru, koji su nepotrebni itd.

Ja koristim :

  1. better wordpress security
  2. wordfence security

Moje pitanje vama:

Ono sto imam namjeru je uzeti BackupBuddy za backup podataka i restore (preko dropbox-a), imate li neka iskustva sa ovim pluginom ?

htpasswd - kako koristiti za logovanje na pojedine djelove sajta samo sa “svojom ip adresom”, posto ja nemma dinamicnu ip adresu tako da je to odlicna opcija (imate li neka iskustva sa ovim). Kako kreirati i da ne bude u konfliktu sa ostalim sadrzajem (pluginima)

Nadam se da ce ovaj post i druge animirati da podjele svoje iskustvo. :slight_smile:

Ja koristim:

Cpanel backup corn
wordpress dropbox backup

i sada se ne mogu sjetiti kako se zove uglavnom 3 puta smijes pogrijesiti password na /wp-admin da bi sprijecio brute force :slight_smile:

i naravno uvijek mi je username Administrator promjenjeno u drugo ime i stavljen neki moj fin pasword tipa &/#dj46734JD (znam napamet)
i nikad ne ulazim na taj acc jer akaunt sa custom roll koji moze raditi update stranice (wp,plugini)


Copyright © 2022 WM Forum - AboutContact