Wordpress: tema, plugin ili nesto trece?

Pozdrav,

Imam jednu ideju za web sajt i volio bih je realizovati, shodo tome sam i dosao ovdje da napisem clanak i da upitam vas za savjet. Taj isti web sajt bi trebao biti u wordpress (iz mali je milion razloga). Ono sto bih ja htio je napraviti “one page” stranicu na koju ce biti moguce napisati anonimno svoje misljenje ili preko fb- accounta neku umotvorinu ili komentar ili pak ideju. Pa ako imate neki prijedlog za temu ili nesto slicno samo recite :slight_smile: Ovo je jako jednostavno da dodje napise nesto (mora imati captcha zbog spam-a) Hvala ljudi unaprijed :slight_smile:

http://ispovijesti.com/

http://ispovijesti.ba/

Ovo misliš napraviti?

Zasto wordpress, zasto ne nesto custom sa opcijama koje su ti potrebne?

Imam ti ja jednu temu javi se ako hoćeš pa ti pošaljem demo

Zasto jednostavno kad moze komplicirano?

1 Like

Po cemu je wordpress jednostavniji?

Po cemu nije?

Ima sucelje s kojim je vec upoznat, moze upotrijebiti jednu od tisuce tema, moze nadograditi funkcionalnost sustava sa bilo kojim od tisuce plugin-ova, izadje ga jeftinijie nego custom rijesene i lakse i jeftinije je naci developera koji bi taj sustav u nekoj kasnijoj fazi nadogradio/odrzavao.

Da slazem se, ako ne zeli ozbiljno da se pozabavi svojim sajtom, wordpress je idealno resenje kao sto kazes. Ako zeli ozbiljno da se pozabavi svojim sajtom, svakoj gotovoj temi ce naci zamerku i svaki gotov plugin na neki nacin nece ispuniti njegova ocekivanja, tako da ce opet doci na isto. Pogotovo ako zeli sajt slican ispovesti.com, tvrdim da ga je lakse napraviti rucno nego petljati sa kojekakvim dodacima za wordpress.

2 Likeova

Wut?

Gdje ces jednostavnije od ispovesti.com, sve sto ti treba za taj sajt vec imas u samom WordPress-u.

Dakle search, komentari, custom post types, pages, blog, rewrite rules.

Definitvno nece doci na isto kao sa nekim custom rijesenjem, cak i da ne koristis nikakav gotov plugin/temu vec napravis sve sam biti ces duplo (malo sam rekao) brzi nego radeci sve rucno zbog hrpe API-ja koje WP core nudi.

Čekaj znači ako je web stranica u wordpressu znaci da je neozbiljna odnosno neozbiljan projekt? Instaliras wordpress, staviš temu, podesiš malo sve to, i jos malo korigiraš to ti smeta i rijeseno.

Brže, bolje, kvalitetnije

To se i ja stalno pitam i nikako da dobijem odgovor. Evo dva prigodna uz to.

http://www.phpvs.net/2009/12/08/an-exercise-in-WordPress-integration-or-why-WordPress-sucks/
http://milesj.me/blog/read/wordpress-is-bad-mmmk

jesu li i ovi igrači neozbiljni: cnn.com, time.com, nfl.com, nbc.com, NY times, observer.com, TechCrunch, download.com, Mp3.com, people.com, dowjones…

Samo pitam?

Nigdje ja ne vidim na njihovim stranicama da koriste wordpress, moze li konkretna stranica na kojoj je vidljivo da se korisit wordpress. A s druge strane ako ga i koriste koriste jedan njegov mali djelic i to je sve raskopano do bola da se i ne moze vise reci da se koristi Wordpress.

Osim toga raskopavanje takvog kalibra ti kao pojedinac ili ja ne mozemo financijski podnijeti, pa nam se onda u startu vise isplati odraditi iz nule rijesenje nego ga bazirati na Wordpressu pa kad nam “servis” malo poraste ici iz wordpressa prebacivati u custom rijesenje jer smo uvidjeli da WP ne mozemo bas najbolje skalirati.

WP je odlican Blog sustav ali to je to i to kazem iz iskustva jer s njim svakodnevno radim vec vise godina i vise puta se pokazalo da je to tako.

I mene čude ovakvi odgovori jer sa wordpressom se mogu čuda napraviti, čak ga editirati do te mjere da se skoro ni ne skuži da je web na wordpress platformi

Ne znam, većinu tih sajtova koje sam postavio nisam niti provjeravao da li su na wordpressu ili nisu, naišao sam na listu nekih stranica koje koriste wordpress pa sam izuzeo neke…

Ja sam osuđen na wordpress, katastrofalan sam programer, netalentiran, a ne da mi se učit, tako da je wordpress za mene idealan i rađe ću učit japanski nego trošit vrijeme na programiranje, a ako jednog dana bude bilo dovoljno peneza i ako budem imao potrebu za nečim što je custom, dapače, lijepo i pošteno nekom platit i to je to.

I onda si izgubio upravo ono u cega se kunu zagovaraci tog sustava, a to je jednostavnost, automatski update i sl, gubis podrsku za pluginove, postoji velika sansa da ti 99% njih nece nit raditi ili da ce biti problema na svakom koraku itd.Onda je po meni bolje odmah od nule nesto napraviti i to nadogradjivati i razvijati i siriti nego uzimati Wordpress i na njemu gubiti sate i sate i dodavati milijon plugina kako bi taj sustav radio ono sto ti zelis.

1 Like

Nije dovoljno samo instalirati wordpress i staviti neku temu i malo je izmjeniti treba ući u srž platforme i jako dobro proučiti codex naravno da bi mogao nešto kvalitetno napraviti

Zašto ako mi tema kompletno odgovara?

To je druga stvar ako ti tema odgovara da nemoras ništa mjenjati u kodu

Ja sam zagovornik otvorenog koda i svakako uvijek klijentima preporučim neki free gotovi CMS sustav a ako im to neodgovara naravno radi se custom rijesenje

Wut? Da si ikada ozbiljnije koristio WordPress znao bi da je ovo daleko od istine. Ako modificiras WP core, you are doing it (very) wrong.

Neznam sta da ti kazem na ovo, mozda moras jos cesce s njim raditi? WP je prestao biti blog platforma jos od verzije 3.0.

Obozavam kada isplativost udje u igru, kao prvo WP rijesenje u startu mora biti jeftinije jer imas hrpu gotovih API-ja koje je banalno koristiti, da ne pricamo da ima hrpa dobrih WP developera pa je sam proces nadogradnje i odrzavanja daleko jeftiniji, jer ces lakse naci nekoga da ti odradi posao u WP-u nego nekom custom rijesenju.
Skaliranje nije problem, jos nisam cuo da je dobro izvedeno rijesenje u WP-u imalo problema sa performansama.

Znas kako se kaze za misljenja :slight_smile:

1 Like