Wordpress thema za niche turizam

Kao prvo pozdrav svima,redovito Vas čitam samo se dosad nisam aktivirao aktivno u pisanju.Da skratim priču,kupio sam domenu i hosting te pokušavam pronaći Wordpress theme koja bi mi odgovarala za moju domenu.Niša je prvenstveno turizam,tj jedna regija.Stoga pokušavam naći temu koja bi sadržavala nešto tipa:osnovni podaci o toj regiji,pa informacije o gradovima,prirodne ljepote,nacionalni parkovi,kulturna baština,pa sekcija npr o crkvama i samostanima,pa onda dio o moru,rijekama i tako dalje u nedogled.

Pa onda da postoji dio za biciklizam,planinarenje,mogućnost smještaja,te interaktivna karta sa označenim znamenitostima,biciklističkih ruta i takve stvari.Da li možda postoji takva wordpress tema,naravno bilo bi mi draže da ima free verzija ali može i premium samo da postoji :smiley:

Eto hvala unaprijed :slight_smile:

Pa sam napravis sve te sekcije tj.kategorije i stavis google maps.

Iskreno mislim da ono što ja zamišljam u glavi ne bi znao napraviti,pošto nisam upoznat sa izradom i dizajnom stranica.Da predočim otprilike kako bi ja to volio da izgleda:

http://www.istra.hr/
https://www.dalmatia.hr
http://www.kvarner.hr/turizam

Kažem bilo bi idealno da ima nekakva wordpress tema koja je barem donekle slična ovome bila ona free ili premium.

To možda i neće biti jednostavno (da bude baš tako). :frowning:
Ti si Laky, naravno, primijetio da nijedan od ovih siteova koje si nabrojio nije u WP-u osim zadnjeg VojvodinaOnline ali i to je posebno isprogramirana tema.
No, vidjet ćemo što kažu drugi kolege, ovo bi i mene zanimalo. :o:

Meni se najbolje cini ova:

Možeš ju urediti kako tebi paše i da otprilike izgledaju ko te koje si linkao.

1 Like

Jep, ali to je HTML template a njemu treba WP.

@laky vjerojatno si i sad tražio na netu pa nisi našao jer teško ćeš bez dodatnih prerada i podešavanja. Kad malo pogledaš tu je konkurencija baš jaka i ako želiš nešto s njime i postići trebat će ulaganja. Pogledaj samo neke od tih uspjesnih sajtova… Neće ići samo instalacije fancy wp theme i gotovo :slight_smile:

Izgleda da ti tu više trebaš gledati kako tema/site funkcionira, a ne kako izgleda, jer si napisao mnogo toga što traži development. Ja čisto sumnjam da ćeš naći temu za wp koja ti baš odgovara. Ono što mi se čini da bi tebi trebalo je custom post type. To wp nema po defaultu. Tj. ima samo u bazi ikodu. A recimo https://www.dalmatia.hr je rađena u joomli, ima komponentu k2, to je komponenta za izradu custom post type-ove u joomli, drupal to ima po defaultu, ali čini mi se da iz ovoga što pišeš da ti je to malo veći zaliogaj. Prvo dobro prouči što bi htio na site-u što se tiče funkcionalnosti, to ti više određuje cijenu nego izgled site-a.

To sam već i napisao gore. Jer to je baš nicha koja od samog starta zahtjeva puno ulaganja:

  • custom website
  • marketing

Nakon što to odradiš već moraš imati potencijalne klijente ili nekom kome ćeš prodati uslugu kako bi podmirio troškove marketinga koji će također biti veliki.

Ako je buđet par stotina $ bit će premalo za to ,tako da je bolje ni ne krenuti u to.

Ja sam tako nešto pokušavao sa ovom temom:

Ali kao što reče @rdamorei puno ulaganja i puno posla tu ima, pa sam batalio.

1 Like

Eto hvala svima na odgovorima,nažalost nisam pronašao odgovarajuću temu te mi se čini da ono što sam zamislio nije moguće ostvariti uz buđet koji imam,šteta jer sam naletio na stvarno dobru domenu,za regiju koja nema toliko turističkih portala te ne bi bilo problema da se probije na googlu.

Kako je domena ograničena možda bi još jedino mogao pokrenuti nekakav regionalni news portal,jer mi se također čini da ih nema previše,te bi uz manja ulaganja mogao nešto postići.

Hvala svima :slight_smile:

Pa uzmi Divi temu i sam si slozi kako zelis da ti izgleda a imat ces vremena da se izvjezbas jer dok te google indeksira i ostalo, proci ce podosta vremena…Posalji mi u inbox naziv domene, zanima me koliko je kvalitetna…a i sam sam poceo radit neke stranice o turizmu iako mi sve ide presporo zbog nedostatka vremena…

Pozdrav, pogledaj Newspaper 8.7 ,odlična je i može da se prilagodi za svaki niche I super izgleda na mobilnom telefonu.Inače je premium