Wordpress / Windows server 2008 r2

Pozdrav, imam problem koji pokušavam otkloniti već treći dan i ništa
radi se o windows serveru 2008 r2, podugnut xammp (pokušao s novom verzijom i 5.6.8)
instaliram core verziju wordpressa i dalje sve užasno sporo, potrebno je oko 30 sec da se otvori stranici (homepage ili dashborad)
pokušao umjesto hostname localhost upisati 127.0.0.1 i neki savjeti na koje sam naletio na netu, ali ništa
svaki prijedlog je dobro došao, hvala LP

Pređi na Linux. Win Server (ma što trabunjali po forumima) je za WP loš izbor. Iz iskustva.

Bullshit, evo ja imam jednu na localhostu, a imam i jednu na Windows Serveru, a imam i jednu na Azure, i sve te WordPress instalacije rade bas kao i na Linuxu, Razlike u brzini nema.

@krimi471 Zasto si na Windows Serveru isao instalirati apache server, kada si svoju WordPress instalaciju mogao odraditi i na IIS koji je standardno dolazi sa Windows Serverom. Taj tvoj korak bas i nema smisla. Deinstaliraj XAMPP i instaliraj podsku za PHP i MySQL server kroz WPI(Windows Platform Installer) i onda instaliraj WordPress u c:\inetpub\wwwroot\ i poslozi web.config datoteku i vidjet ces da ce sve funkcionirati najnormalnije.

Pozdrav.

probao i na linuxu ista stvar, radim sve offline pa samo zato i išao na xammp jer jednom instalacijom imam php i mysql, uglavnom skužio sam zašto je bilo užasno sporo, kad sam otvarao neki link pucalo mi je na adresu fonts.googleapis.com koju sam zbloko u host-u
i dalje mi je sporo, oko 10 sec što je puno za core instalaciju, deinstalirati ću xammp i ići sa instalacijom podrške za php i mysql i podići na IIS-u