Wordpress: Želim potpuno novi dizajn, šta sa contentom (sadržajem)?

Pozdrav ljudi,
Kao sto i sam naslov kaze, imam wordpress sajt i zelim potpuno novi izgled web stranice, sta da uradim i kako da sadrzaj (kategorije i sve ostalo ugradim u “novu”. Imate li neki lagani tutorijal i ako je neko to vec radio da mi kaze kako to najbezbolnije izvesti. Imate li neke korakte koje bi mi dali kao savjet sta da uradim a da slike i sve ostalo ostane kao i linkovi da se ne pojavi previse not found stranica ili cega vec, dakle novi izgled potpuno stari sadrzaj, stara tematika stara web stranica (sadržajno). Kako ga importovati, kako posloziti…

Hvala unaprijed.

Ukoliko bi radio redizajn postojeće teme mislim da bi trebao zasukati rukave i narapviti fin posao (ili ti ili neko ko bude imao volju to raditi :wink: )…najjednostavnije je promjeniti temu. Eh sad koju uzeti to je na tebi i zavisi od tvog ukusa (i tematike sajta). Linkovi i sve ostalo ne bi trebali davati probleme. Predlažem da napraviš testno okruženje (localhost) i isprobaš neke varijante pa izabereš onu koja bude najbolje šljakala :)…u svakom slučaju sretno!

Uradis Backup, preuzmes XAMPP uradis temu lokalno,kad zavrsis sve samo upload-as temu :smiley:

Sadrzaj ce ostati jedino sto bi trebao jesu kategorije i reklame bi morao ponove staviti, i ne znam kakva je razlika izmedju stare i nove teme kako ce biti thumnail-i…Ne vjerujem da bi trebao imati neke vece probleme :slight_smile: