Wp autopost - plugin koji vuče vijesti sa druge stranice

treba mi plugin koji vuče vijesti sa druge stranice.

Plugin koji povlaci ponudjeno iz RSS-a ili nekakav scrapper koji uzima cijeli sadrzaj direktno iz html-a?

cijeli sadržaj

Mislim da to ne postoji. Postoy wp-robot post koji vuce s youtube videe, flick slike pa ima opciju i za rss.

Za vucenje cijelog sadrzaja postoje 3 nacina:

  1. da si prek manualnog RSS stvaranja sam slozis RSS koji bi bio napravljen od full contenta. (nije tesko, a nije ni bog zna kak lako)
  2. da koristis Yahoo pipes i kroz pipe slozis razno razne filtere. (ovo je teze i puno bolje)
  3. gore oba dva nacina su besplatna a ovaj treci koji je daleko najbolji ali je i najskuplji je: zaposlis mene da ti slozim program koji ce stvarno uzeti cijeli content s odredjenih stranica, filtri su moguci koje god pozelis, dodavanje sloika, uplodanaje na tvoj server, dodavanje videa, moguce je cak i rewritanje teksta ako se radi o engleskom tekstu i jos puno puno toga moguce da se ubaci. No treca opcija je gotovo nemoguca jer je jako skupa.

Znaci ostaje ti opcija 1. Ako te zanima ovo mogu o toj opciji napisat kasnije detaljnije.

Našao sam čak 2 plugina ali oni vuču vijest iz rss-a i kad stavim “full text” vidim da su kopirane vijesti iz drugog rss-a ali nema cijeli text samo dio…

stavim full post nece,onda procitam onaj upitnik i piše: use full post (if available)… kako misli “if available” kad je svaki rss samo 2 recenice i sa linkom “Read more”…totalno retardirano

Zato jer nemoze procitati cijeli tekst nego samo cita RSS. To je velik problem koji je lako rijesiti s 3 metode koje sam ti gore opisao. Buduci postavljas pitanje ovdje pretpostavljam da nisi bas upoznat s tom tematikom te ti onda number 2 ne preporucujem odnosno koristenje yahoo pipes. Jer neces nista uspijeti napraviti.

A prva metoda ti je tako da si ti sam slozis FEED RSS sa drugih stranica, odnosno umjesto da koristis njihove skracene RSSe, ti koristis full RSSe, i onda ces imat cijeli tekst. Naravno i tu treba imat neko html znanje da se to slozi.

postoje stranice koje raširuju taj rss i daju ti link da preko njih čitaš full tekstove samo što na ovima to neradi, a ako na ovaj način neradi onda sumnjam da če i taj način raditi,još ću malo googlati možda nađem nešto korisno

Normalno da ne radi jer nemogu procitati tekst. Nepostoji nijedan program koji moze citati full rss (odnosno da se tocno izrazim, da preko RSSa procita cijeli tekst), jer program cita tako da preko RSSa ode na originalni tekst i od odande uzme cijeli tekst. A od odande se moze uzeti cjeli tekst samo tako da ti sam odredis sa kojih stranica i kako da uzme cijeli tekst. I opet se vracam na pocetak:
Postoje 3 nacina, u prva dva tio sam sebi napravis FULL RSS tako da podesis da preko yahoo pipes (tezi nacin) navigira na original tekst i uzme full text.

Drugi nacin je da koristis advanced full rss agregate.

treci je da sprogramiras software koji ce navigirat i sam uzet i dodat.

Napominjem nepostoji nijedan drugi nacin ako se radi o raznoraznim stranicama. Jednostavno logicki je nemoguce da netko napravi program i kaze to je to. Jer samo jedna mala promjena na originalnoj stranici i vise taj plugin ne radi.

a jbga onda,ja se baš ponadao :slight_smile:

googlej How to use Yahoo Pipes to grab Full RSS.

Tko zna mozda skuzis kak to napravit.

ma to je sh1t, umjesto da stave “stavi feed url” i gotovo nego sada ti povezujes u pm…


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja