WP Security Plugin

da li koristite koji od security plugin-a za WP, da li je on stvarno potreban i pomaze kod zastite sajta ili je on tu samo da bi nam stvorio psiholosku sigurnost jer ga imamo instaliranog na sajtu a u stvari nikakve posebne koristi od njega osim toga sto se “osjecamo sigurni” jer je instaliran

Naravno da nije tu samo radi psihološke sigurnosti, nego da služi nečemu. O kojem je pluginu riječ? Jesi li ga konfigurirao uopće?

nisam na live sajt ubacio niti jedan ali pregledavam funkcije Wordfence Security-a na localhostu, te planiram instalirati i iThemes Security (formerly Better WP Security) da vidim kakve sve funkcije pruzaju, naravno da postoji odredjena korist od svakog ovog security plugin-a inace ne bi bili toliko popularni ali konkretno me je zanimalo misljenje drugih forumasa koji koriste ili su koristili plugine za zastitu, da vidim njihova iskustva da li su imali kakve posebne koristi od njih, da li usporavaju rad sajta, da li su kompatibilni s ostalim pluginima itd.itd…

Moja preporuka ti je plugin Limit login attempts koji daje zaštitu od Bruteforce napada. Osobno ga koristim na svakoj wordpress stranici, na kojoj sam radio, naravno ukoliko imam projekte koji se tiću bloga obavezno koristim Aksimet koji je dosada svoj posao odradio 100%. Također tu je i Bulletproof security kojeg dosta ljudi preporučuje, ali osobno nemam nekakva iskustva s njime.

Inače sam napisao 2 članka na temu Wordpress sigurnosti na blogu tvrtke, a treći je u pripremi. Pogledaj dolje navedene linkove, pa možda nešto i pomogne.


1 Like