WTS: Popoularan Igrice sajt

Hej svima;

sve najbolje u novoj! Tako eto i ja, s novom godinom donio neke nove odluke, pa se cini da je doslo vrijeme za nove poteze. Naime, vlasnik sam jednog popularnog sajta s igricama koji ce polovicom ove godine napuniti 5 godina starosti.

Nisam pripremao poseban neki pitch za prodaju, ali da kratko prodjemo detalje koji ce vas zanimati:

 1. “Rodjendan” sajta: 30.06.2010
 2. Broj mjesecnih posjeta: 65.000-75.000 (bjese to i 110-120.000 ali citajte dalje :))
 3. Prosjecna zarada u zadnjih 24 mjeseca: 9.000+ €, s trendom nize zarade ove godine na oko 200€/mj buduci da me malo adsense zeza.
 4. Dostupni “dokazi”: Analytics share, Adsense Screenshots ili Teamviewer i slicno ako treba
 5. SEO - pristojan, non black - zapravo domeni vise ni SEO ne treba, rangiranje ide samo po sebi za vecinu stvari. Fun fact: samo s linkom s tog sajta sam digao uredno 1-2 manja u zadnjih 2 god. Ako necete preforsirat linkove, domena puca lako nove sajteve u nebo. To svaki prema svojoj procjeni, ja nisam volio forsat te stvari.
 6. Stanje: iznadprosjecno - stao sam s azuriranjem pred oko 2mj iz drugih razloga, do onda se punio redovito manje vise. Total broj igrica oko 1200 na sajtu - potpuno unique opisi, kostalo me u procesu bar 500€ outsorcanje kad nisam sam radio.
 7. CMS/Tehnicki podaci: WP+Custom tema - lagano dodavanje igri (cak superlagano - objasnim lejtr zasto), trosi ugrubo 600-800 GB prometa na mjesec, zauzima neznam kolko valjda jedno 3-5Gb, sve igre su lokalno na serveru, a dovoljan vam je shared hosting naravno. Trenutno ga drzim na hetzner VPS ali to zato jer nekako volim osobno VPS/Dedicated vise nego shared.

Razlog prodaje: Skupljam sredstva za druge stvari, mijenjam model biznisa u 2015 pa cu ukratko receno - prebacit iz ovog u ono. Ostajem u nazovimo to SEO ali s stranim propertijima, ovo mi je zadnji ostatak prakticki (imam jos neke manje) od balkanskog dijela portfolia. Sajt se administrira doista lako i zapravo moze se postavit pitanje zasto jednostavno nebi ga odrzavao? Jer mi nije do odrzavanja, to mi je steta. Imam posla na drugoj strani, a kad bi radio ovo onda bi ga dizao a ne odrzavao buduci da ga gugl dost voli.

Osim toga, zauzet sam do te mjere da mi pate vec polako i ovi strani tako da je i ovaj, umjesto da ga izvlacim povremeno ili da se defokusiram iz novih projekata, odlucio sam dati to nekom tko vodi kakvu mrezu, ima sajteve ovdje ili slicno da a) pospjesi ga natrag di je bio, b) napravi nesto bolje od mene s njim.

FAQ:

 • zasto nema linka? Jer stitim informaciju i za sebe i kupca/ozbiljne zainteresirane
 • koja je cijena ili rezerva? Gledam dobit 6500-7000€ za sajt, to je rezerva.
 • provjera analitike, adsense itd - naravno
 • za ozbiljne kupce mozemo urediti da stavite svoj adsense gore na 24-48h ako vam je stalo do potpune provjere. Ovo mozemo cak i iz razloga toga da isprobate na svom adsensu pa vidite kako ide CPC/CTR. Ali to je stavka koju bi rezervirao za sam finale s kupcom, ukoliko bude doslo do sporazuma.
 • dodatno? - uz sajt dobijete i moje male custom skripte, tocnije - sve kako radi i sad - koje ce vam omogucit da se bavite s njim mozda svega 15-20 min dnevno za igru, dvije, tri pa radite izi.

EDIT: Sajt ne podrzava MyArcadePlugin trenutno ali buduci da se tu radi o samo nazivima polja u tablicama i izvlacenju podataka u temi, vjerojatno bih vam mogao za kratko vrijeme sredit temu da podrzava i to, ako treba.

Kako cemo dalje?
Ako ste stvarno zainteresirani za akviziciju i imate minimalne spomenute cifre na raspolaganju, javite se na PM molit cu pa cemo dalje proci stvari koje vas zanimaju. Malo cemo tu pripazit svi nadam se, sajt datira od prije gasenja kivorda na guglu u analytics pa je lako snimati keyworde. Sto znaci da ako hocu zastitit i sebe i mozebitnog novog vlasnika, moram malo dramit oko selekcije i autentikacije kupaca. :slight_smile: Nadam se da razumijete.

Hvala na pozornosti, Cujem ose.

2 Likes

Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Profit Monkey