Www.cuvanjedjece.net

Adresa: http://www.cuvanjedjece.net

Kao što i sam naziv govori,
http://www.cuvanjedjece.net
je namijenjen svima koji traže posao dadilje, te onima koji na njemu žele pronaći osobe za čuvanje djece. Poslodavci i posloprimci se mogu registrirati tako što ispunjavaju formu za registraciju novog korisnika. Poslodavci i posloprimci su kategorizirani po županijama, a profil svakog poslodavca i posloprimca sadržava osnovne informacije te kontakt formu putem koje se odmah može kontaktirati osobu.

Sve kritike i sugestije su dobrodošle :slight_smile:

Ideja je odlična, ali glavna kritika: tko si ti? Ja osobno ne bih vjerovao anonimusu nekom da mi nabavlja kontakte osoba koje će mi čuvati djecu. A i svatko zdrav bi se trebao čuvati toga.

Jesi li razmislio o potencijalima koje tvoj servis nudi, recimo, pedofilima? Imaš li kakve mjere protiv toga, odn. imaš li ikakav stav o tome, vezano uz tebe, ponuditelje, potražitelje? Kakva su pravila igre?

Inače, Zagrebačka županija nije isto što i Grad Zagreb, pa možda to nekoga zbuni.

Znam, svjestan sam toga od početka :wink: Ali na kraju krajeva, nitko s imalo zdravog razuma neće svoje dijete prepustiti neznancu bez detaljne provjere njegovih preporuka kao i njega samoga. Funkcija moje stranice je brz pronalazak osoba koje nude usluge čuvanja djece, a na roditeljima je da procjene potencijalnog posloprimca.

A razlog što nema tvojih podataka gore?

Pri registraciji na cuvanjedjece.net nije obvezno navesti ni prezime niti uploadati svoju sliku, pa ne vidim razloga zasto bi morao staviti svoje pune podatke. Postoji li razlog zašto bi trebao navesti svoje podatke? tnx

Gore sam naveo svoje mišljenje - vjerodostojnost. Zato sam pitao tebe za razlog zašto ne navodiš. Koliko sam shvatio radi se o želji da budeš anoniman? Obrati pažnju da su tvoji podaci dostupni s whoisa, inače.

Inače, zakonski si možda obvezan navoditi to, ali točno ti ne mogu reći. Što se Zakona o elektroničkoj trgoviti tiče, mislim da nisi jer uslugu ne pružaš za naknadu (kada bi, bio bi). Ali si moguće dužan identificirati se kao voditelj zbirke osobnih podataka. No, to nije tema recenzije… a niti drugi to ne rade.

[quote=“tsereg”]Gore sam naveo svoje mišljenje - vjerodostojnost. Zato sam pitao tebe za razlog zašto ne navodiš. Koliko sam shvatio radi se o želji da budeš anoniman? Obrati pažnju da su tvoji podaci dostupni s whoisa, inače.

Inače, zakonski si možda obvezan navoditi to, ali točno ti ne mogu reći. Što se Zakona o elektroničkoj trgoviti tiče, mislim da nisi jer uslugu ne pružaš za naknadu (kada bi, bio bi). Ali si moguće dužan identificirati se kao voditelj zbirke osobnih podataka. No, to nije tema recenzije… a niti drugi to ne rade.[/quote]

Znam da su podaci dostupni s whois-a :wink: Hvala na sugestijama i savjetima, a moje obveze ću istražiti malo detaljnije bez obzira što drugi to ne rade.

Nemam pojma tko je počeo s tom regionalnom podjelom po županijama…
Vjerojatno neki totalni diletant koji nema veze s problematikom. Krenuli su sa nekretninama i ubrzo su ih prihvatili i sajtovi za čuvanje djece.
Kao što rekoh, nemaju veze s problematikom.
Da imaju, znali bi da se problem čuvanja djece pojavljuje u većim gradovima gdje zaposleni roditelji nemaju pri ruci djede i bake za čuvanje.
U manjim sredinama to nije problem jer obično u kući živi više generacija ili se u “selu” zna tko čuva djecu.

Vratimo se na gradove. Pošto si iz Splita, vjerojatno ti je jasno da će biti problem dolaska već sa osobom iz drugog dijela Splita, a kamoli iz nekog dijela županije.

Čuvanje djece je vrlo ozbiljan posao. Kada sam imao potrebe za čuvanjem djeteta, sve se rješavalo usmenom predajom u parku ili preko prijatelja i njihovim preporuka.

BTW, da li bi ti osobno potražio dadilju preko svog web sajta?

U prilog mojem gornjem postu ide i oglas koji je tamo:
“Tražim iskusnu osobu za čuvanje 1,5 god. stare djevojčice. Trebalo bi ju utorkom i četvrtkom pokupiti iz vrtića i čuvati u vlastitom prostoru do 19:30 sati.”

Gdje?
Pa u Zagrebačkoj županiji…

Malo su mi boje prekričave, pomalo flourescentne.

Dotukao si me sa “Brigom za starije i nemoćne” na portalu cuvanjedjece.net :zub:

Potpuno se slažem sa tsereg-om u vezi ovih tvojih podataka. Ajde idem se stavit u situaciju posloprimca i poslodavca.

Ja kao posloprimac:

Dolazim na web stranicu vidim ideja je odlična te mogu uz par klikova doći do željenog posla te zaraditi koju kintu. Idem malo provjerit sigurnost ovog sajta da se uvjerim da sve rade čisto te da ne koriste moje privatne informacije u različite svrhe. Svakako nešto tražim o vlasniku, da znam koga tužit ukoliko bude problema, ali ih ne nalazim.
Svejedno se ja odlučim registrirati ali ne upišem pola podataka jer ipak imam malo nepovjerenje u ovaj internet o kojemu bruji cijela televizija :kost:

Ja kao poslodavac:

Mislim ono u sebi… Teška su vremena Ivane… Morao bi ja ovo svoje dijete negdje smjestiti ili platit nekome da mi ga čuva … joj baš su mater i otac tribali otić živit na selo… joooooj … ajde dobro. Gledam po vrtićima nigdje praznog mjesta. Sada se ja odlučim gledat dadilju ali neznam kako nisam nikako gledao to. Odem ja lijepo na Google (:]]]]) i upišem nešto nesjećam se što i dovede me do cuvanjedjece.net . Supperrrr! Đek pot … :slight_smile: pomislim u sebi i počmem tražiti dadilju ali nalazim na neke čudne likove koji su ostavili samo svoj broj mobitela i ime i prezime. Sada se mislim ma ime može biti i lažno dok mi broj mobitela ništa ne znači ako ga prijavim policiji. I kažem u sebi pa ipak je to moj sin i nedam ga nekom čudnom tipu.

Iskreno ti kažem da ja svoje dijete (nemam ga naravno ali govorim za dalju budućnost) nebih povjerio nekom tipu. Mislim sorry na ovome … Ali trebao bi nešto stavit o sebi, projektu i neki mali pravilnik o privatnosti podataka to bi ti veoma pomoglo oko stranice.

Eto nadam se da sam ti pomogao. Isto tako moram pohvaliti ideju za stranicu koja je, koliko ja znam, originalna.

Pozdrav!

kakve su ovo gluposti hahaha, jeste se nasrali da izvinite na izrazu


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja