Xp windowsi

Namjeravam uzeti 4 licence … strah od inspekcija…

Koji mi je najbolji i najeftiniji put …

Nemaš puno izbora. Najjeftiniji je OEM, osim ako ne možeš nabaviti licencu na foru studenti i sl. Ali stvarno jedina licenca koju možeš nabaviti na firmu je OEM. Inače normalni retail. Predlažem da pričekaš Windowse 7, jer je politika da koju god licencu kupiš, možeš instalirati kupljeni ili bilo koji stariji OS. Tako ćeš s Windozama 7 imati pravo instalirati i XP.

Ukoliko možeš postati Microsoftov partner, onda možeš uzeti Action Pack licence:

Oni imaju i nekakve opcije licenciranja koje su mi prekomplicirane da ih shvatim, ali možeš pokušati:

http://www.microsoft.com/licensing/default.aspx

to mi je za ured - tur agencija… xp mi je dovoljno jer pola tur nesljka dobro u visti… a kamoli u 7…

jel mi ovo ok …
http://www.hgspot.hr/Article.aspx?aid=137278

Jel dobijem instalasciski cd

[quote=“ala brale st”]to mi je za ured - tur agencija… xp mi je dovoljno jer pola tur nesljka dobro u visti… a kamoli u 7…

jel mi ovo ok …
http://www.hgspot.hr/Article.aspx?aid=137278

Jel dobijem instalasciski cd[/quote]
ako uzmes licencu za win7, mozes instalirati XP. Pa poslje kad sve proradi instaliras 7-cu. Obratno, kad budes prelazio na 7 morat ces kupit ponovno licencu.

Pa, piše da dobiješ instalacijski DVD.

XP Home ti je sigurno sasvim dovoljan, ali ispravno je da tražiš specifikaciju od proizvođača tog tvog softvera za agenciju kojeg koristiš. Pazi samo na uvjete zbog OEM licence - to je namijenjeno za kupovinu uz računalo (dakle, ne možeš kupiti bez računala) ili ako i ti sam prodaješ računala. No, ako ti prodaju i bez PC-a, sve je OK: samo instaliraš i nalijepiš naljepnicu na PC na koji si instalirao.

Moj prijedlog je da na
http://www.gigabit-adria.com
obratiš pažnju na second-hand HP Compaq D530 s instaliranim XP-jcima za 999,18 kn (s PDV-om). To je starije računalo sa samo 512 MB RAM-a i 40 GB diska, ali je jeftinije od retail XP-jaca, a i brand-name kvalitetno HP-ovo računalo koje bi moralo biti više nego dovoljno za tvoje potrebe (opet, provjeri specke s proizvođačem softvera). U svakom slučaju zvrcni Gigabit Adriju, pa se raspitaj općenito o PC-jevima koji imaju licencirene valjane Windowse na sebi i u dogovoru s njima odaberi što ti odgovara. Možda ti daju i kakav popust. Ali na tu opciju se odluči SAMO ako uz računalo dobijaš i originalne CD-ove od računala s Windowsima (HP će nvj. imati na vlastitom CD-u integrirano sve - i drivere i Windowse, to provjeri; a moraš to imati čak i ako na samom disku postoji “recovery” particija).

I probaj Šljakera na PM. On bi mogao imati i druge informacije.

Baš sam saznao da već ranije spomenuta Gigabit Adria nudi brand name računala s predinstaliranim WIN XP PRO SP3 OS-om.

Kako kažu dobije se uz računalo orginalni instalacijski CD i dodatna “refurbished” WIN XP PRO licenca, a i postoji mogućnost navođenja takve informacije na njihovom izlaznom računu da računalo ustvari dolazi s orginalnim windowsima.

Piše na njihovim stranicama na
http://www.gigabit.hr
da su “Microsoft Registered Refurbisher”, izgleda da je Microsoft uveo poseban program za licenciranje rabljenih računala za svega dodatnih 200-ak kuna. :slight_smile:


Copyright © 2020 WM Forum - AboutContact - Sponsored by: Mydataknox & Webmaster.Ninja