Yahoo directory link value

Pozdrav, imam jedno pitanje, naime “guram” jedan hard to get keyword već godinu dana i tu sam na google.com na 8-9-om mjestu, da bi onda (s obzirom da se več isplati) “zakupio” link na yahoo-ov direktorij. E sad, nakon par dana site je skočio na taj keyword na treće mjesto ( nemoram vam ni reći da je posjeta porasla za parsto posto). Nakon točno 4 dana site se vratio na 8 mjesto.

Pitanje glasi:

  • jeli to klasičan google dance - domena stara više od 1 godine i nije nikad bila u sandboxu), ima prilično kvalitetnih linkova itd.

  • mogu li se nadati da će se opet vratiti na treće mjesto za koji mjesec/dan/sat
    tj. dali će puna vrijednost linka počet kasnije djelovati

Iskustva molim!
Hvala.

Čitao sam o yahoo direktoriju prije. Jedno vrijeme to je definitivno bio najbolji mogući link za imati no ako se dobro sjećam google je odlučio da njemu i dmozu više neće davati veću važnost nego drugim popularnim direktorijima

Ufff. pa konačno neki odgovor.
Da i ja sam to čuo, pogotovo za DMOZ… Ali svejedno me kopka ta “anomalija” odnosno taj skok koji je baš eto nekako vremenski uz yahoo-ov link. Neznam, uzdam se da će ipak napraviti “veči” poguranac…

Ako si se vratio samo na 8 mjesto na kojem si bio onda je google ignorirao taj link… i neces se vratiti, ako si pak pao ispod 8mog onda je to google dance i vrlo vjerojatnoc e doci do korekcije, jedna moja stranica je nestala iz trazilice da bi se za par dana vratila na top poziciju, uglavnom, tos e ti moze dogoditi ako si mjenjao title stranice.