YouTube is Dead!?


#23

Evo i mene u temi.
Mozda i moze da zazivi taj bit.tube,ali ne znam da li vredi prebacivati snimke sa YT na njega i da li je to uopste dozvoljeno od strane YT?


#24

Ma nisu to snimci od youtuba pa da trazim dozvolu,ima opcija na bit.tube za prebacivanje.Youtub je prokockao poverenje za milione ljudi i vecina youtube pocinje da koristi za spamovanje i reklamiranje afilate linkova.Jedino seo optimizacija moze da zeza pa da mi ukloni dobro kotirane video snimke…tako da gledam neke skart kanale bez monetizacije da sa njih prebacim a gledam i ove opcije sto postoje ovde https://bittubeapp.com/


#25

Sto znaci ovo Monetize your time while web browsing anywhere. ? Vise nisu samo video platforma nego i kada posjecujes web stranice bez videa dobivas coine?


#26

Prosiruju se.Instalira se u chrome ili skine app i onda se rudari dok se surfuje.


#27

I opterecuje komp. Ako ti komp nije predvidje za rudarenje pozdravis se sa njim kroz koji mesec.
Skoro udjoh na neki movie sajt i pita me da li pristajem da koriste moj komp za rudarenje, ja naravno ne prihvatim, i bas udjem da vidim desava li se sta a ono CPU na 99%…I da ga ostavim tako 2 sata koliko traje film dovidjenja.

Ima slicna platforma d.tube ista fora kao i ovo. Samo sto koliko sam video ima vise pregleda. Takodje postoji i rumble.com koji placa za preglede.


#28

Kod mene se ugasi,zato i naglasim da je ceo ovaj sajt rudarenje i trosenje struje…


#29

Koristio sam servis kao sto sam pisao. Video pušten na youtube-u mi je trošio više procesor i memoriju, nego ako isti video pustim preko bit.tube sajta.

Oni to rade na sledeći nacin. U jednom blok-u se napravi 450 coin-a. Oni to sve ne daju rudarima kao ostali nego veći deo podele korisnicima koji postavljaju i dele video. Primer 100 coin-a ide rudarima, 50 njima za servere i ostale troškove, a 300 podele na kreatore i gledaoce. Više kreatora i gledalaca manje se coin-a dobije jer se uvek izrudari po bloku sličan broj coin-a.


#30

Otprilike na 1000 pregleda koliko se koina dobije i kolika je zarada.Onda po toj logici

“Više kreatora i gledalaca manje se coin-a dobije”

U buducnosti ce po tome posto ce biti mnogo vise korisnika i gledalaca zarada biti manja :thinking: ispada da buducnost tu i nije svetla.


#31

Ne zarađuje se na pregledima nego na količini odgledanih sati.

Trenutno za 24h pregleda kreator dobija 3.2 coin-a, a gledalac 1.75. A u septembru je bilo kreator 24 coin-a, a gledalac 8.

Po njima veca poseta, veca vrednost coin-a.


#33

Ali su sami sebe demantovali,jer je verovatno veca poseta a manja zarada od coina jer se sada po tvom pisanju koji znas i pises iz iskustva,vidi da se dobija manje coina nego u septembru za 24h pregleda a verujem i da imaju sada dosta vise korisnika.Treba onda to sto pre raditi dok je koliko toliko jos isplativo.


#34

Meni se ne da s time zafrkavati, kao content creator je pretesko, jedino kao viewer nista drugo.


#35

Zainteresovali ste me.
Taj WALLET koji se dobije pri postavljanju videa me zanima.
Kako to funkcionise?Da li ja mogu posle sa njega unovciti coine ili prebaciti na neki drugi?


#36

Ne dobija se wallet sa videom nego sa accountom. Sve zaradeno moras cekati 7 dana (mislim da nije vise), dok njihov bot sto god da je provjeri jeli bilo nekih problema tipa varanja da si gledao sam svoj video, botovi, proxy i vpn ne mozes koristiti (ustvari mislim da mozes, ali neces dobiti nikakvu zaradu gledajuci svoje klipove sa proxya i vpna).


#37

Malo ces zaraditi kao viewer jer onda moras gledati 24/7 da bi nesto zaradio i to sitno a koliko ces za to vreme struje potrositi i opteretiti masinu.


#38

Slabo tu nesto ima zarade.
Gledam i ovi kvalitetniji snimci se veoma malo gledaju.
Tesko da oni mogu uzdrmati YT,mogu ga samo zagolicati.


#39

Ne mogu oni zagolicati niti prave YouTubere s ovog Foruma. :smile: :o:


#40

Znam, znam i to da da nemozes ni gledat video 24/7 jer ce ti se priznati samo nekoliko sati. Cak sam citao nesto da mjenjaju platformu tj i dalje ce ostati video platforma, ali ce cijeli sajt biti kao facebook tako nekako.


#41

Nema edit, evo jos gora stvar http://prntscr.com/m6md6m


#42

Nisam ni zapoceo sa njima jer nemam gde da ih postavim a i nije kao youtube i sl video sajtovi da bude brzo prvi na google trazilici i da ga gledaoci tako nalaze.Mislim i da ce ovaj sajt biti brzo na crnoj listi antivirusa jer nema obavestenje da se rudari kada se gleda video…


#43

Sada sam bas gledao, kada sam samo na tome sajtu (na laptopu sam pa je cpu slabiji), ali nekad potegne i do 67% cpua, a upload nekada skace na 88kb/s…